Dodik: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve

Izvor: B92, 25.Dec.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve

Banjaluka -- Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik smatra da je neumesno da hrvatski član Željko Komšić uopšte komentariše policijsko-tužilačke akcije u RS.

Kako je rekao, još je neumesnije što to čini iz duboko političkih razloga.

"Stavljanje Policije Republike Srpske u kontekst ratnih dešavanja iz devedesetih godina prošlog veka, pokušaji njene diskreditacije optužbama za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takozvani genocid i konačno prizivanje nove reforme policije otkriva da i Komšić tragičnu smrt banjalučkog mladića koristi za ostvarivanje svojih političkih ciljeva", rekao je Dodik Srni, prenosi RTRS.

On je ocenio da su na taj način SDS i PDP dobili političkog partnera iz Federacije BiH za reformu policije, o kojoj Komšić govori javno, a SDS i PDP kroz tragediju jednog mladića.

Komentarišući današnja dešavanja u Banjaluci, Komšić je za federalne medije izjavio da "na sto treba vratiti pitanje reforme policijskih agencija u BiH i staviti ih u službu građana, a ne političkih partija i neodgovornih pojedinica".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve

Izvor: Večernje novosti, 26.Dec.2018, 01:00

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik smatra da je neumesno da hrvatski član Predsedništva Željko Komšić uopšte komentariše policijsko-tužilačke akcije u Republici Srpskoj, a još neumesnije što to čini iz duboko političkih razloga Predsedavajući Predsedništva...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.