Dodik: Izetbegović, Radončić i Komšić žele da uklone Vučića

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Izetbegović, Radončić i Komšić žele da uklone Vučića

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da liderima Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Saveza za bolju budućnost BiH ne odgovara stabilna Srbija i da im je "želja da uklone Vučića".
Odgovarajući na reakcije iz Sarajeva, Dodik je rekao da je neprihvatljivo to što političko Sarajevo, koje predvodi Bakir >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Izetbegović, pokušava da drži predavanje šta treba da radi predsednik Srbije, prenosi RTRS.

"Aleksandar Vučić svojim nastupima pokazao je da je čovjek mira i da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu", poručio je predsjednik SNSD-a i srpski član Predsedništva BiH.
Kako je ocenio, lideru SDA Bakiru Izetbegoviću, DF-a Željku Komšiću i SBB-a Fahrudinu Radončiću ne odgovara stabilna Srbija i "želja im je da uklone Vučića".
"Napad na Srbiju je svakako napad i na njenog predsjednika, napad je pokušaj da se uruši Srbija, jer Srbija smeta Izetbegoviću i ostalima, zato što je stabilna i pod rukovodstvom samog Vučića postigla značajne napretke na međunarodnom planu – ekonomskom, finansijkom i 'stabilizirajućem'", ocenio je Dodik.
Istakao je da je primarni cilj Republike Srpske izvorni Dejton, očuvanje Republike Srpske i njenog legitimiteta, kao i da Srbija bude jaka, jer je, kako je rekao, Srpska više zagledana u Srbiju nego u BiH.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.