Dodik:Istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2021, 09:00

Dodik:Istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nema te odluke ni autoriteta koji će promeniti istinu o ratu, ali i o političkoj stvarnosti u BiH, pa tu, kako naglašava, ništa ne može ni poslednja odluka međunarodnog "mešetara" Valentina Incka.

"Zastrašivanje Srba zbog istine završiće debaklom onih koji misle da se jedan narod, koji je kao malo koji stradao za slobodu, na ovakav način >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može utamničiti ili zastrašiti", poručio je Dodik za Srnu, prenosi RTRS.

On je naglasio da je Incko to dobro znao, pa takvu odluku nije doneo na primer pre 12 godina kada je došao, već je to uradio odlazeći iz BiH, bez ikakve odgovornosti za događaje koji će uslediti, jer je uzeo milione evra u toj zemlji ne pokazavši ni zrno odgovornosti.

"Istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina, jer ako je nešto očigledno i ako je nešto stvarno, ne treba mu nikakva odbrana, pa je jasno kakvu Incko istinu brani i ko mu zbog toga aplaudira", rekao je Dodik.

On je istakao da je 26 godina prošlo od građanskog rata i za 26 godina nije se uspelo sa nametanjem kolektivne krivice niti je laž postala istina, tako ni Inckova poslednja pakost neće imati više uspeha.

"Čak i da zapuše usta svim Srbima, kako da ućutkaju međunarodne autoritete poput Gideona Grajfa, sudije poput Matimba Nijambe, koja je izuzela mišljenje u sudskom procesu generalu Ratku Mladiću, i brojne druge svetske autoritete", konstatovao je Dodik.

On je ukazao da Republika Srpska nema nikakvu obavezu da konstruktivno priđe novonastaloj situaciji, jer ništa nije učinila da do ove situacije dođe i poručio da oni koji su zapalili vatru misle kako će ugasiti požar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2021

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da nema te odluke ni autoriteta koji će promijeniti istinu o ratu, ali i o političkoj stvarnisti u BiH, pa tu ništa ne može ni posljednja odluka međunarodnog mešetara Valentina Incka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dodik: Zastrašivanje Srba završiće se debaklom, Incko to dobro zna

Izvor: N1 televizija, 24.Jul.2021

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom odluke Visokog predstavnika Valentina Incka o zabrani negiranja genocida da "istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina".

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.