Dodik: Idem u Sarajevo da predstavljam snagu RS, ne da klimam glavom

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Idem u Sarajevo da predstavljam snagu RS, ne da klimam glavom

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio se da se kandidovao za srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine na oktobarskim izborima, kako bi pokazao da je u pitanju "veštačka tvorevina koja nema budućnost".

On je u intervju za list Danas od srede kazao da je njegov motiv da "vrati BiH u okvire Ustava kako bi preživela", iako ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << veruje da Sarajevo to želi.

"Idem u Sarajevo da predstavljam snagu Republike Srpske, a ne da klimam glavom na zahteve Bošnjaka i Hrvata. Oni u Sarajevu su pomalo sviknuti da im se stalno nešto povlađuje, a ja nemam tu nameru, pogotovo ako je to na štetu Republike Srpske", rekao je Dodik.

On je naveo i da nema konkureciju na predstojećim izborima, jer se niko drugi nije kandidovao, a aktuelni srpski član Predsedništva Mladen Ivanić je "propustio mnoge stvari da uradi za Srpsku".

Prema njegovim rečima, iako je Ivanić obećao da će rešiti pitanje granica između Srbije i BiH, on se "ponaša kao neko uzvišenje koje govori šta drugi treba da rade".

"Kada budem član Predsedništva, nijedno drugo pitanje neće doći na dnevni red dok pitanje granica ne bude završeno, a završiće se onako kako Srbija to hoće. Granica je između Srbije i Srpske i ako se mi dogovorimo, Sarajevo nema ništa s tim. Ima samo da verifikuju", ocenjuje Dodik.

Upitan da li je moguće da RS bude pripojena Srbiji ukoliko dođe do prekrajanja granica na Balkanu, Dodik je kazao da neće biti pripojena, već će osati samostalna i "nastaviti državno jedinstvo sa Srbijom".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Idem u SA da predstavljam snagu RS, ne da klimam glavom"

Izvor: B92, 04.Sep.2018

Beograd -- Predsednik RS Milorad Dodik kaže da se kandidovao za srpskog člana Predsedništva BiH, kako bi pokazao da je u pitanju "veštačka tvorevina koja nema budućnost"...On je u intervju za list Danas od srede kazao da je njegov motiv da "vrati BiH u okvire Ustava kako bi preživela", iako ne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.