Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2018, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Građani RS i Srbije jedan narod koji ima jednu dušu i jedno srce

TREBINJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Trebinju da je posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića veliki dan za cijelu Republiku Srpsku, jer je on svojim ljudskim odnosom prema Srpskoj, koja se ogleda u podršci raznim projektima, pokazao svoju ljubav prema narodu sa ove strane Drine.

Obraćajući se na Trgu slobode pred više hiljada građana Trebinja i Hercegovine, prekidan >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << skandiranjem imena dvojice predsjednika, Dodik je istakao da su građani Republike Srpske i Srbije jedan narod koji ima jednu dušu i jedno srce i koji će uvijek biti tu jedni za druge.

"Saradnja Srbije i Republike Srpske je uvijek bila dobra i uvijek bratska, ali posljednjih godina ona je najbolja i nikada konkretnija", naglasio je predsjednik Srpske i zahvalio Vučiću na podršci i pomoći.

Dodik je rekao da Srbija, izdvajajući milione maraka za različite projekte u Republici Srpskoj, šalje poruku da je uvijek uz narod Srpske i da će sve više biti jedinstvene Srpske i Srbije.

Napomenuvši da će uskoro početi i gradnja puta Tjentište-Foča za šta je sredstva obezbijedila Srbija, Dodik je rekao da je to sve s ciljem jače povezanosti Srpske i Srbije.

"Uvjereni smo da svaki čovjek Republike Srpske i Srbije zaslužuje bolje i zbog toga i radimo sve da tako i bude", rekao je Dodik i naglasio da želi da što manje bude granice između Srpske i Srbije i da je u budućnosti uopšte ne bude.

Dodik je poručio Trebinjcima da su mu danas značajno olakšali posao za buduće odlaske kod predsjednika Vučića.

"Kada dođem u kabinet predsjednika Srbije i budem mu tražio neku pomoć biće mi lakše kada mu kažem 'jesi li vidio kako su vas dočekali i kako vas vole u Trebinju i u Hercegovini'", dodao je Dodik.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.