Dodik: Dan ustanka svedoči o antifašističkoj prošlosti Srba

Izvor: B92, 27.Jul.2021, 17:48

Dodik: Dan ustanka svedoči o antifašističkoj prošlosti Srba

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da 27. jul, Dan ustanka, svedoči o slavnoj antifašističkoj prošlosti srpskog naroda.

Srpski narod je tada zajedno sa mnogobrojnim narodima rekao "ne" pošasti fašizma i nacizma.

Dodik je naglasio da je ustanak protiv najvećeg zla 20. veka u BiH digao srpski narod, o čemu svedoče i mesta u kojima se obeležava Dan ustanka, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva.

"Istorijski je potvrđena činjenica da su oni koji bi da prisvoje našu antifašistišku prošlost bili na strani onih protiv kojih smo mi ratovali četiri godine. Potomci pripadnika Handžar divizije bi danas da govore o antifašizmu što je vrhunsko licemjerje, ali i revizija istorije koju im nećemo dopustiti", poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Baš kao i u Prvom svetskom ratu, naglasio je Dodik, srpski narod je i u Drugom svetskom ratu kao narod izvojevao slobodu i podelio je sa drugima.

"Zato i ne čudi što su se povampirili oni kojima je sloboda poklonjena, jer da su se borili za nju, drugačije bi govorili i ponašali se danas", istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.