Dodik: Da li smo Saliven i ja bili na istom sastanku!?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2018, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Da li smo Saliven i ja bili na istom sastanku!?

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da na današnjem sastanku sa zamenikom američkog državnog sekretara Džonom Salivenom u Sarajevu uopšte nije bilo reči o bilo kakvoj secesiji ili uspostavljanju trećeg entiteta.

"Prilikom današnjeg razgovara Salivena s članovima Predsjedništva BiH nije bilo reči o bilo kakvim pozivima na secesiju ili o uspostavljanju trećeg entiteta niti o još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o mnogim stvarima koje je Saliven pominjao na konferenciji za novinare u Sarajevu. Sada se pitam da li smo on i ja danas bili na istom sastanku", rekao je Dodik Srni, prenosi RTRS.

On je to kazao komentarišući Salivenovu izjavu da je cilj njegove posete BiH bio da političkim liderima i građanima prenese opredijeljenost SAD za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, kao i da naglasi da se pozivi na secesiju ili uspostavljanje trećeg entiteta narušavaju duh i slovo Dejtona.

Navodi se da je Dodik naglasio da je Saliven na današnjem sastanku sa članovima Predsedništva BiH mogao jasno da čuje, između ostalog, da u BiH ne postoji konsenzus za ulazak BiH u NATO, kao i da je Narodna skupština Republike Srpske donela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti.

Dodik je ocenio da je zanimljivo da to Saliven nije pominjao na konferenciji za novinare.

"A ako je neko insistirao na poštovanju Dejtonskog sporazuma i to slova tog sporazuma, a ne duha, onda sam to sigurno ja. To sam radio sve vreme i kao predsednik Republike Srpske i radiću dalje, posebno sada kao predsedavajući Predsedništva BiH", poručio je Dodik.

Sankcije koje su Sjedinjene Američke Države izrekle predsedavajućem Predsedništva Bosne i Hercegovine, Miloradu Dodiku, ostaju na snazi, potvrdio je ranije danas zamenik državnog sekretara SAD Džon Saliven, koji se u Sarajevu sastao sa članovima Predsedništva BiH.

"Sastao sam se sa predsedavajućim Dodikom i druga dva člana Predsedništva, jer poštujemo tu instituciju. Poštujemo demokratiju i odluku građana da izaberu članove Predsedništva, ali to ne menja status Dodika kada su sankcije u pitanju", rekao je Saliven, prenela je Fena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DODIK POSLE SUSRETA SA AMERIČKIM ZVANIČNIKOM: Da li smo Saliven i ja bili na istom sastanku?!

Izvor: Kurir, 18.Dec.2018

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da na sastanku sa zamenikom američkog državnog sekretara Džonom Salivenom u Sarajevu uopšte nije bilo reči o bilo kakvoj secesiji ili uspostavljanju trećeg entiteta.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.