Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: BiH je nesposobna i nepotrebna zemlja

Srpski član Prededništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Bosna i Hercegovina pokazala da je nesposobna i nepotrebna zemlja i da ne može da ostvari nijedan dobar rezultat.

On je u intervjuu za Radio-televiziju RS (RTRS) sinoć ocenio da je "Sarajevo odlučilo da igra igru uslovljavanja, ali da Republika Srpska neće pristati na njihove uslove".

Dodik je pojasnio da je očekivao da novi Savet ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << BiH formira još u decembru prošle godine, dodavši da je "očigledno da Stranka demokratske akcije (SDA) ponovo želi da bira predstavnike iz Republike Srpske".

On je upozorio da ovaj put neće proći namera političkog Sarajeva da sa opozicijom iz Republike Srpske formira vlast na nivou BiH, jer je, kako je najavio, spreman plan kojim će to biti sprečeno.

"Ili ćete se dogovarati sa relevantnim predstavnicima srpskog naroda koji su u ovom trenutku konstituisani u skupštinskoj većini, Vladi, ili ćete imati to što tražite. Mi ćemo onda doneti odluke, a sve već imamo pripremljeno. Mi ćemo to doneti u toku noći i prekinućemo sistem indirektnog oporezivanja", istakao je Dodik.

On je dalje kazao da će Narodna skupština preko noći poništiti sve odluke koje je mimo volje srpskog naroda nametnuo visoki predstavnik, te doneti odluku da se nadležnosti Tužilaštva BiH i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ukinu na teritoriji RS.

"To su ilegalni organi koji ne mogu da funkcionišu. Hoćete da se igrate? Јa vam preporučujem da izaberete (Mirka) Šarovića (SDS), pa ćemo videti kako ćemo se igrati. Šta ćete uraditi", naveo je Dodik.

On je naglasio da će, ako SDS i PDP ponovo sa strankama iz Federacije BiH formiraju Savet ministara BiH, biti napravljen "akt o raspadu BiH", u čemu neće pomoći nikakva vrsta intervencionizma.

"Dosta je više da se ignoriše volja srpskog naroda", upozorio je Dodik, optuživđi predstavnike SDS-a i PDP-a, koji su još u Savetu ministara ,da "godinama ne rade u interesu Republike Srpske".

On je dalje kazao da Predsedništvo BiH "nikada neće dati nalog za rat u BiH, kojim se žele zastrašiti građani".

"Ko će dozvoliti da dođe do rata? Predsedništvo neće. Samo zastrašuju narod, to je laž. Ovo je stvar političkog procesa", ocenio je srpski član Predsedništva BiH.

Dodik smatra da u BiH nije moguć rat, te da bi svi srpski vojnici u Oružanim snagama slušali komandu iz Republike Srpske.

"Postoji li iluzija da će drugačije biti? Mislite da će Hrvati ratovati protiv hrvatskog naroda ili Bošnjaci protiv bošnjačkog naroda? SIPA ima nadležnosti. Pa dobro, da dođe u Republiku Srpsku, pa i imamo i mi našu policiju. Pozvaćemo Srbe da izađu odatle, pa ćemo viđeti kako će to izgledati", naglasio je on.

Prema njegovim rečima, policija iz Federacije BiH i njenih kantona ne može ući u RS, jer bi to bilo direktno kršenje Ustava.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dodik: BiH je nesposobna i nepotrebna zemlja

Izvor: Beta, 01.Avg.2019

Srpski član Prededništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Bosna i Hercegovina pokazala da je nesposobna i nepotrebna zemlja i da ne može da ostvari nijedan dobar rezultat.On je u intervjuu za Radio-televiziju RS (RTRS) sinoć ocenio da je "Sarajevo odlučilo da igra igru uslovljavanja, ali da Republika...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.