DODIK POSLAO JASNU PORUKU: Insistiranje na NATO integracijama suprotno VOLJI NARODA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK POSLAO JASNU PORUKU: "Insistiranje na NATO integracijama suprotno VOLJI NARODA"

Zvizdić nije zadužen za kreiranje spoljne politike BiH

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Denis Zvizdić, iako je nezakonito na čelu više institucija u BiH, nije zadužen za kreiranje spoljne politike BiH, pa se njegov izlet u SAD i nastup koji je tamo imao mogu tretirati kao lični čin.

-Ako nije njegov lični čin, onda bi srpski kadar u Savetu ministara u tehničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mandatu mogao da odgovori – čije stavove Zvizdić zastupa u SAD? Da li Mirko Šarović, Dragan Mektić i Igor Crnadak misle da je neusvajanje godišnjeg nacionalnog programa za članstvo u NATO najveći problem ili to što SDA ne prihvata izborne rezultate? – upitao je Dodik.

On je istakao da je Zvizdićevo insistiranje na NATO integracijama suprotno volji naroda u BiH i može se smatrati samo njegovom željom.

– Istupi, poput ovog Zvizdićevog urušavaju mrvice integriteta koje BiH ima kod drugih država – naglasio je Dodik.

Zvizdić, koji je istovremeno predsedavajući Saveta ministara u tehničkom mandatu i predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pozvao je na sastanku sa specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan u Stejt separtmentu Metjuom Palmerom, na pojačano prisustvo američkih zvaničnika u BiH, te se založio za integracije BiH u NATO.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.