DODIK ČEKA BELI DIM IZ SARAJEVA: Republika Srpska poštuje teritorijalni integritet BiH

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2021, 21:48

DODIK ČEKA "BELI DIM" IZ SARAJEVA: Republika Srpska poštuje teritorijalni integritet BiH

Milorad Dodik se danas sastao sa Metjuom Palmerom

Republika Srpska poštuje teritorijalni integritet BiH i to nije upitno, izjavio je danas predsednik SNSD-a Milorad Dodik u Sarajevu i dodao da su o tome informisali predstavnika Ministarstva spoljnih poslova SAD zaduženog za izbornu reformu u BiH Metju Palmera i direktora pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinu Ajhorst.

Dodik je novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nakon sastanka sa Palmerom i Ajhorst rekao da nijedan plan ne sadrži nešto slično tome što bi moglo da ugrozi teritorijalni integritet BiH.

- Poštujemo i međunarodni suverenitet, ali jednako tražimo da se poštuje suverenitet Republike Srpske - naveo je Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je kazao da je bilo važno da Palmeru i Ajhorstovoj predoče neka svoja viđenja, što su i učinili.

- Očekujemo da "beli dim" dođe iz Sarajeva. Što Federacija BiH dogovori, mi ćemo podržati - kazao je, i ponovio da Srpska ne uzima ništa od nadležnosti koje BiH pripadaju po Ustavu, ali da ima pravo i da će vratiti nadležnosti koje su joj uzete i prenesene na BiH.

Potvrdio je da stranke vladajuće koalicije u Srpskoj ostaju pri stavu da člana Predsedništva iz Republike Srpske treba birati direktno, pri čemu treba da postoji i odredba da se bira srpski predstavnik u Predsedništvu BiH, kao što u Federaciji BiH treba da se bira bošnjački i hrvatski predstavnik.

On je ponovio da bivši visoki predstavnik Valentin Incko nije imao da na kraju svog mandata nametne zakon kojim se kažnjava negiranje genocida.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.