CIK: Dodik vodi sa 11 odsto ispred Ivanića, šest odsto nevežećih listića

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK: Dodik vodi sa 11 odsto ispred Ivanića, šest odsto nevežećih listića

Nakon obrađenih 84,33 odsto biračkih mesta, u izborima za srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodik vodi sa 293.622 glasa ili 54,06 odsto, dok Mladen Ivanić ima 232.375 glasova ili 42,79 odsto, saopštila je jutros Cenralna izborna komisija (CIK) BiH.

Za člana Predsedništva BiH za sada je 17.509 praznih nevažećih listića ili 3,03 procenta, te još toliko nevažećih po drugim osnovama.

U najvećem gradu RS Banjaluci Dodik i Ivanić su gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izjednačen, Dodik ima 38.829 glasova, a Ivanić 38.750.

Dodik je sinoć proglasio pobedu, dok je Ivanić rekao da treba sačekati, navodeći da će tražiti pojedinačno brojanje svih glasova, jer je izrazio sumnju u izbornu krađu.

Novi bošnjački član Predsedništva BiH biće Šefik Džaferović iz SDA, dok je Željko Komšić iz Demokratske fronte ubedljivo pobedio Dragana Čovića iz HDZ-a u trci za hrvatskog člana Predsedništva BiH.

Za sada nema novih podataka za druge funkcije i nivoe vlasti.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najnoviji rezultati: Dodik 54,06 odsto, Ivanić 42,79 odsto

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2018

Milorad Dodik je u trci za srpskog člana Predsedništva BiH osvojio najveći broj glasova - 54,06 odsto, a za njim sledi Mladen Ivanić sa 42,79 odsto glasova, najnoviji su podaci koje je jutros objavila Centralna izborna komisija...Prema najnovijim preliminarnim nepotpunim rezultatima CIK za člana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.