Bošnjaci uskraćuju Srbima osnovna politička prava

Izvor: B92, 07.Okt.2019, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bošnjaci uskraćuju Srbima osnovna politička prava"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da predstavnici Bošnjaka poručuju Srbima da im ne dozvoljavaju ostvarivanje ni osnovnih političkih prava.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je kontinuirano razvlašćivanje Republike Srpske moralo rezultirati trenutnom situacijom u kojoj politički predstavnici bošnjačkog naroda poručuju Srbima da im ne dozvoljavaju ostvarivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni osnovnih političkih prava, kao što je pravo na političko predstavljanje.

"Politički Bošnjaci, mezimče medjunarodnih predstavnika, izraslo je u političkog monstruma, koji više ne poštuje ni Ustav, ni zakone zemlje za koju se navodno zalažu", rekao je Dodik Srni povodom godišnjice opštih izbora u BiH.

Naveo je da su izbori obesmišljeni, "jer vidimo da pobednici ne mogu da preuzmu odgovornost koju su im dali gradjani Republike Srpske".

Dodik je naglasio da sve to govori da će neko vrlo skoro morati da objasni Bošnjacima da su oni samo trećina svega što je zajedničko u BiH i da je "medeni mesec" medjunarodnih predstavnika i bošanjačkih političara završen, preneo je RTRS.

"U suprotnom, BiH će mnogo brže nego što to ko veruje ili misli doživeti potpuni kolaps iz kojeg jedina očuvana može izaći Republika Srpska", rekao je Dodik.

"Disciplinovanje Republike Srpske ne može proći i što to pre shvate svi veća je šansa da ne gledaju scenario koji je logičan", istakao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.