Bilbord na Koridoru Vučić i Dodik svetlo na kraju tunela, ne zna se čiji je

Izvor: JužneVesti.com, 17.Maj.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilbord na Koridoru Vučić i Dodik "svetlo na kraju tunela", ne zna se čiji je

Na Koridoru 10, na deonici puta od Predejana ka Džepu, osvanuo je bilbord sa fotografijama predsednika Srbije Aleksanda Vučića i funkcionera BIH Milorada Dodika i natpisom "Svetlo na kraju tunela". Nije poznato ko je i zašto postavio bilbord, a analitičari ocenjuju da je ovo još jedan marketinški trik vlasti koja, kažu, sve zasluge pripisuje jednom čoveku.

Ko se ovako zahvaljuje dvojici političara i zašto, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Koridora Srbije nisu odgovorili. Nema informacija ni da li je mesto uopšte predviđeno za postavljanje bilborda i reklama i koliko košta eventualni zakup.

Ivan Grujić iz leskovačkog Udurženja Edukacioni centar ovakve hvalospeve ocenjuje kao klasični politički marketing, koji zaista deluje na veliki deo građana.

Kod nas stalno postoji potreba da se istakne zasluga jednog čoveka. Cela marketinška strategija je takva da se sve vrti oko njegove (Vučićeve, prim.aut.) ličnosti i to je neka vrsta prodaje proizvoda u političkom smislu. Ova vrsta marketinga kod nas postoji neko duže vreme i očigledno ima svoju publiku čim opstaje ovoliko - kaže Grujić.

Dodaje i da mu nije jasno zašto bi se bilo ko zahvaljivao Vučiću, a još manje Dodiku, jer, kako kaže, ne postoji nikakva realna veza između predsednika Republike Srpske i auto-puta na jugu Srbije.

Niti auto-put prolazi kroz Republiku Srpsku, niti su oni finansirali deo izgradnje, niti je neka njihova firma bila podizvođač. Milorad Dodik je zaslužan za završetak Koridora isto koliko i Bakir Izetbegović - kaže Grujić.

Zvaničnih, poznatih zasluga Dodika nema, ali postoje nagađanja o poslovnim vezama. Naime, vlasnike banjalučke firme Integral, koja je angažovana na najtežim deonicama Koridora, povezuju upravo sa bivšim predsednikom Republike Srpske, sada predsedavajućim predsedništva BIH.

Inače, južni krak Koridora 10, prema poslednjim najavama, trebalo bi da bude otvoren u subotu, 18. maja. Još nema informacija o protokolu, a nezvanično se pominje da će auto-put otvoriti lično Vučić, dok će svečana ceremonija biti održana kod mosta Vrla.

Podsetimo, ovaj višedecenijski projekat pratili su problemi - od urušavanja kosina za koje do danas nisu pronađeni odgovorni i zbog kojeg je ministarka Mihajlović deo kabineta "preselila" u Grdeličku klisuru, promene projekta do konstantnog probijanja rokova.

Otvaranje su godinama unazad najavljivali i predsednik Vučić i ministarka Mihajlović, a sve se uvek završavalo na isti način - probijanjem rokova.

Stručnjaci su ocenili da radovi na Koridoru 10 kasne zbog loše pripreme radova i projektne dokumentacije, nerealnih obećanja datih iz političkih razloga, ali i zbog nepostojanja domaće građevinske operative koja bi taj zadatak obavila na najadekvatniji način.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.