BiH nije u statusu kvo, već u raspadanju

Izvor: B92, 16.Okt.2019, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BiH nije u statusu kvo, već u raspadanju"

Milorad Dodik kaže da to što predsednik SDA Bakir Izetbegović neprestano negira ustavnu strukturu predstvalja uvod u propast Bosne i Hercegovine.

Srpski član predsedništva BiH i predsednik SNSD kaže da Izetbegović nastoji da uništi Republiku Srpsku.

Povodom izjave Izetbegovića da će održavati "status kvo" jer ne želi SNSD u Savetu ministara dok ne shvate da, kako kaže, entiteti ne mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komanduju državom, Dodik ističe da Bosna i Hercegovina nije u statusu kvo, već u stagnaciji i raspadanju, prenosi RTRS.

"To raspadanje niko ne može da spreči. Bakirova vizija Bosne je takva da nema Republike Srpske, jer kaže neće nama entiteti (komandovati), nego neko drugi. Ko drugi? Alah će uređivati, a ne realan politički dogovor", rekao je Dodik, navodi RTRS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.