BRITANCIMA SMETA DODIK PA BI DA GA SMENE, KOMŠIĆ JE SAMO NJIHOV PIJUN: Reakcije na tužbu protiv lidera Srba u BiH

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRITANCIMA SMETA DODIK PA BI DA GA SMENE, KOMŠIĆ JE SAMO NJIHOV PIJUN: Reakcije na tužbu protiv lidera Srba u BiH

Najbliži saradnici predsedavajućeg Predsedništva BiH o krivičnoj prijavi Komšića. SAD vrši pritisak na Dodika, Komšić samo podgrejava.

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, kako je i najavio, podneo je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv predsedavajućeg Predsedništva Milorada Dodika zbog njegovih izjava u nedelju na obeležavanju godišnjice Trećeg pešadijskog RS puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Naime, na obeležavanju 12. maja, Dana Vojske RS, Dodik je u Banjaluci, između ostalog, izjavio da je odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske bila greška, ali da je uveren da ta vojska živi i da će pripadnici Trećeg pešadijskog puka Vojske RS uvek biti spremni da brane slobodu Srpske i njenog naroda. Takođe je zatražio od komande tog puka da na sledećem obeležavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme Vojske RS, jer je to njihov dan.

Srđan Perišić, politički analitičar, kaže, za "Novosti", da je u toku veliki pritisak na Dodika od strane Britanaca, dela administracije SAD, a pokušavaju da uvuku i Nemačku, sve sa ciljem da se Dodik smeni iz Predsedništva:

- E sada se u celu priču uključuje i Komšić, koji nekom krivičnom prijavom želi da podgreje atmosferu. On od samog izbora u Predsedništvo BiH ima zadatak da sa Šefikom Džaferovićem blokira rad i delovanje Dodika, ali im to nikako ne uspeva. Ovakvim i sličnim potezima Komšić ruši BiH.

Nenad Stevandić, predsedavajući Srpskog kluba u Parlamentu BiH, kaže, da bi jedino Komšić mogao da odgovara za lažno prijavljivanje:

- Dodik će uvek imati mnogo više šanse, svedoka i prava iza sebe nego što ima Komšić, ako slučajno dođe do suđenja, u šta sumnjam. Komšić se bavi spinovanjem jer ga vodi negativna percepcija protiv Republike Srpske, a Dodik se u svom političkom delovanju vodi postupanjem u ime nečega. To je velika razlika između njih dvojice.

Stevandić kaže da Dodik iza sebe ima Srbe koji su glasali za njega i u njihovo ime i nastupa u institucijama BiH, dok za Komšića Hrvati nisu ni glasali. On dodaje da ovakvi smešni potezi sa krivičnim prijavama najviše i liče na Komšića, jer on ništa drugo i ne zna da radi.

- Vojska Republike Srpske i Milorad Dodik su samo alibi za iskazivanje mržnje prema svemu što je srpsko - poručio je Stevandić.

REZOLUCIJA O KARADžIĆU

Parlament Federacije BiH izglasao je na vanrednoj sednici, na inicijativu više udruženja žrtava rata, Rezoluciju povodom haške presude Radovanu Karadžiću. Ovim dokumentom pozivaju oba doma Parlamentarne skupštine BiH da usvoje zakon o zabrani negiranja genocida, te slavljenje zločina i zločinaca. Vlasti u RS se pozivaju da ukinu odluku kojom je studentski dom na Palama nazvan po Karadžiću.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.