Ambasada SAD je epicentar nestabilnosti

Izvor: B92, 21.Okt.2021, 18:34

"Ambasada SAD je epicentar nestabilnosti"

Banjaluka -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kazao je da je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu epicentar nestabilnosti u BiH.

Kako kaže, to se vidi i po odnosu prema Kristijanu Šmitu, koji je privatno lice u BiH, a ne visoki predstavnik po Aneksu 1.

Dodik je u izjavi za Srnu ocenio da bi bilo dobro za sve u BiH da Ambasada SAD u Sarajevu prestane da preti i drži lekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o ustavnosti i kršenju Dejtonskog sporazuma.

"Njihove pretnje su, balkanskim vokabularom rečeno, siledžijske. Sve vreme svog delovanja su na fonu muslimanskog projekta BiH, lažno se predstavljajući da navodno prave 'funkcionalnu državu', a u suštini rade za muslimane i pravljenje njihove muslimanske države", naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, te njihove priče samo su dokaz više da su oni u stvari Ustavni sud BiH, zajedno sa onima koji su uz stalnu pretnju silom i sankcijama masovno, uporno i cinično kršili Dejtonski sporazum.

Nakon jučerašnje odluke skupštine u Banjaluci Ambasada SAD objavila je kako je njihova zemlja spremna da koristi sankcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.