Ambasada SAD-a za RSE: Svaka radnja s ciljem razgradnje BiH je kršenje Dajtonskog sporazuma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Okt.2020, 18:17

Ambasada SAD-a za RSE: Svaka radnja s ciljem razgradnje BiH je kršenje Dajtonskog sporazuma

"Ni Dejtonski sporazum, ni Ustav BiH ne daju mogućnost da se ijedan entitet otcijepi", navedeno je u izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini (BiH), napominjući da je teritorijalni integritet i suverenitet BiH su zagarantovani Dejtonskim mirovnim sporazumom. Ambasada SAD-a u BiH reagovala je prvobitno na izjave član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čije je mišljenje da postojanje Bosne i Hercegovine zavisi od...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Entiteti u BiH ne mogu da se otcepe

Izvor: Danas, 29.Okt.2020

Ni Dejtonski sporazum, ni Ustav BiH ne daju mogućnost entitetima da se otcepe, naveli su iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu za Radio Slobodna Evropa i istakli da su teritorijalni integritet i suverenitet BiH zagarantovani Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.