Ako se ne primeni sporazum, suverenitet BiH bi mogao da se dovede u pitanje

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako se ne primeni sporazum, suverenitet BiH bi mogao da se dovede u pitanje"

Banjaluka -- Srpski član Predsedništva Milorad Dodik izjavio je da je nakon devet meseci postignut sporazum o tome da se za 30 dana formira Savet ministara.

Dodik je rekao da taj sporazum odražava interese koje bi trebalo da sprovede budući Savet ministrara. "Ovom odlukom bi se deblokirao Predstavnički dom i Dom naroda te stvorili uslovi za rad zajedničkih institucija na nivou BiH", rekao je Dodik, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << RTRS.

On je rekao da je dao punu podršku sporazumu, jer nije bilo lako pregovarati. Prema njegovim rečima, očekuje podršku javnosti i iz Srpske i iz FBiH i dodao da ukoliko sporazum ne bude implementiran u roku od 30 dana, to će značiti da je BiH u dubokoj krizi i da će doći u pitanje njen suverenitet.

"Pozivam i evropske zvaničnike da podrže sporazum", rekao je Dodik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.