Vuletić: Masovne i mirne litije u Crnoj Gori verovatno iznenadile Đukanovića

Izvor: RTS, 23.Jan.2020, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuletić: Masovne i mirne litije u Crnoj Gori verovatno iznenadile Đukanovića

Sociolog Vladimir Vuletić rekao je za RTS da je u interesu i Beograda i Podgorice da se pronađe rešenje povodom situacije nastale nakon što je u Crnoj Gori usvojen zakon o slobodi veroispovesti.
Vladimir Vuletić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da su masovne mirne litije u Crnoj Gori ono što je verovatno iznenadilo i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

"Verovatno nije očekivao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovakvu reakciju naroda u Crnoj Gori. Tamo vidimo masovan, dostojanstven, miran, ali prilično odlučan otpor onome što je usvojeno. To ne odgovara Milu Đukanoviću", istakao je Vuletić.
Smatra da je u interesu i Srbije i Crne Gore da se pronađe rešenje za novonastalu situaciju. 
"Mislim da će ovo biti dugotrajan spor, ovo se neće rešiti preko noći, ali se nadam da neće na način na koji je zamišljeno u Podgorici. Važno je da ostane u okvirima kakvi su postavljeni", napominje Vuletić.
Govoreći o isticanju zastave sa Davidovom zvezdom na zgradi Predsedništva povodom Međunarodnog dana sećanja na Holokaust, Vuletić je ukazao da je Izrael značajna država u međunarodnim odnosima.
Svaki gest od strane Srbije koji se, kaže, može tumačiti kao prijateljski je nešto što koristi i Srbiji.
Ukazao je da iscrtavanje nacističke svastike u Beogradu ne treba da iznenađuje napominjući da je to samo jedna u nizu provokacija.
"I u vreme socijalizma, kad sam bio omladinac, bilo je antisemitskih poruka ponekad. To se iznova dešava, ali ja tome ne bih pridavao pažnju i značaj, ali ne treba biti ni neosetljiv", smatra Vuletić. 
Komentarišući posetu specijalnog izaslanika SAD Ričarda Grenela Prištini, Vuletić je rekao da je "očigledno da nije spavao" i da je dogovor o avio-liniji Beograd–Priština nesumnjivo posledica njegovog diplomatskog rada.
"Treba da čujemo i vest o uklanjanju taksi. Ne vidim kakva bi ekonomska saradnja mogla da bude nastvljena ako su tu takse", kaže Vuletić. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vuletić: Masovne litije iznenadile Đukanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2020

Sociolog Vladimir Vuletić ocenio je danas da je u interesu i Beograda i Podgorice da se pronađe rešenje povodom situacije nastale nakon što je u Crnoj Gori usvojen Zakon o slobodi veroispovesti...On smatra da su masovne mirne litije u Crnoj Gori verovatno iznenadile i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića..."Verovatno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.