Vujanovićev odgovor Đukanoviću

Izvor: RTS, 08.Apr.2012, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanovićev odgovor Đukanoviću

Nema u Crnoj Gori zaštićenih od krivice, odgovorio predsednik Crne Gore Filip Vujanović na ocenu Mila Đukanovića da treba hapsiti lidere opozicije i pojedine novinare.

U Crnoj Gori nema zaštićenih od krivičnog postupka i u njemu svako treba da ima jednak tretman, poručio je predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

Vujanović je rekao da se moraju poštovati principi krivičnog prava, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lomentarišući ocenu predsednika DPS-a Mila Đukanovića da, ukoliko u Crnoj Gori treba sprovesti hapšenja, na čemu insistira Evropska unija, treba hapsiti lidere pojedinih opozicionih partija i predstavnike pojedinih medija.

"To su principi koji afirmišu da se u krivičnom pravu cene dokazi i da se svi tretiraju jednako u krivičnom postupku", rekao je Vujanović, a objavljeno je na zvaničnom sajtu crnogorskog predsednika.

Vujanović je istakao da svi imaju obavezu da se obezbedi da krivični postupak ima "krivično pravnu motivaciju", prenose crnogorski mediji.

"To su standardi međunarodne zajednice koji postoje i u našem krivičnom pravu i za koje sam siguran da se zalaže i Đukanović", napomenuo je Vujanović odgovarajući na pitanja novinara u Ulcinju prilikom proslvave Dana opštine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.