Izvor: Radio 021, 19.Jan.2021, 11:28

Vijesti: Spaljena najpoverljivija dokumentacija Agencije za bezbednost Crne Gore

Bivša vlast predvođena DPS-om Mila Đukanovića je nakon poraza na pošlogodišnjim avgustovskim parlamentarnim izborima spalila dokumenta sa najpoverljivijim informacijama, pišu danas podgoričke Vijesti.

Pozivajući se na neimenovani izvor, list piše da su poverljiva dokumenta spaljivana na Žabljaku, a u pitanju su mere nadzora bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odluke suda.

Iz bezbednosnih krugova Vijestima je, navodi se, rečeno da postoje dokazi da su službenici Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) uništavali materijal te tajne službe.

Sagovornik lista tvrdi da su u pitanju dokumenta sa najpoverljivijim informacijama, koja nisu prolazila zvanične tokove.

"U pitanju su mere nadzora bez odluke suda...Najveći deo materijala je uništen", kazao je isti izvor podgoričkog dnevnika.

Tvrdi da postoje dokazi da su službenici Agencije takve podatke uništavali na Žabljaku, neposredno posle parlamentarnih izbora 30. avgusta prošle godine.

Deo crnogorskih medija je ranije takođe pisao da je bivša vlast spalila najpoverljiviju dokumentaciju ANB.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

MILOVI POSLUŠNICI PREVRŠILI MERU: Spaljena tajna dokumenta Agencije za nacionalnu bezbednost

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021

Reč je o spisima sa najpoverljivijim informacijama, koji nisu prolazili zvanične tokove..Bivša crnogorska vlast predvođena DPS-om Mila Đukanovića je nakon poraza na pošlogodišnjim avgustovskim parlamentarnim izborima spalila dokumenta sa najpoverljivim informacijama, pišu podgoričke Vijesti...Pozivajući...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.