Izvor: RTS, 26.Jan.2021, 20:14

TV Vijesti: Postignut dogovor o opozivu ambasadora

Na sastanku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića sa ministrom spoljnih poslova Đorđem Radulovićem i potpredsednikom Vlade Dritanom Abazoviće postignut je dogovor o opozivu sedam ambasadora, saznaje Televizija Vijesti. Među opozvanim ambasadorima je i Tarzan Milošević.
Televizija Vijesti prenosi da Abazović i Radulović nakon sastanka u zgradi predsednika države nisu želeli da daju izjave. Kratko su kazali da će biti izdato zajedničko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštenje predsednika i Vlade.

Sastanak Đukanovića sa Radulovićem i Abazovićem počeo je u 16.30 i trajao je do 18.15.
Đukanović bi, kako saznaje TV Vijesti, trebalo da potpiše ukaze o opozivu ambasadora, ali je Radulović dužan da mu dostavi adekvatna obrazloženja o smeni svih sedam ambasadora.
Radulović je inicirao sastanak sa Đukanovićem nakon krize u rešavanju pitanja opoziva sedmoro diplomata, koje je zatražila Vlada, ali predsednik države nije hteo da potpiše ukaz o tome.
Ministar je u obrazloženju naveo da su oni naštetili interesima države, ne precizirajući o čemu je reč. Taj nedostatak informacija za Đukanovića je motiv da odbije potpisivanje ukaza o opozivu.
Radulović je odlučio da opozove ambasadora u Kini Darka Pajovića, u Srbiji Tarzana Miloševića, ambasadorku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, ambasadora pri Svetoj stolici Miodraga Vlahovića, ambasadorku u Italiji Sanju Vlahović, ambasadora u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića i ambasadorku u Nemačkoj Veru Kuliš.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSTIGNUT DOGOVOR SA MILOM O OPOZIVU AMBASADORA: Abazović, Radulović i Đukanović sastančili dva sata oko razrešenja 7 diplomata!

Izvor: Kurir, 26.Jan.2021

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović dogovorili su se danas o opozivu sedam ambasadora te zemlje.

Nastavak na Kurir...

Opoziv crnogorskih ambasadora tek nakon javnog obrazloženja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jan.2021

Postignut je dogovor o izlasku iz problema opoziva jednog broja crnogorskih ambasadora, koji je prvenstveno bio vezan za javna obrazloženja povodom prijedloga Vlade Crne Gore, saopšteno je 26. januara u zajedničkom saopštenju nakon sastanka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa potpredsjednikom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.