Perović: Mitropolija će tražiti proveru ustavnosti zakona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2020, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perović: Mitropolija će tražiti proveru ustavnosti zakona

Mitropolija crnogorsko-primorska što pre će tražiti proveru ustavnosti Zakona o slobodi veroispovesti, najavio je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović.

On je u intervjuu Televiziji Vijesti poručio da sa, kako je rekao, ovako nakaradnim zakonom, država nema šanse da dokaže da joj nešto od crkvene imovine pripada, ali da strahuju od zloupotreba, jer je predsednik Milo Đukanović nedavno najavio obnovu crnogorske autokefalne crkve.

"Crkva će tražiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << načina da narodno nezadovoljstvo, koje je očigledno, kanališe na molitvena sabranja i na mirne molitvene proteste. Dakle, nijednog momenta nam ne pada na pamet da obustavimo izražavanje legitimnog prava građana da protestuju protiv ovako lošeg postupka crnogorske vlasti. Istovremeno ćemo se svim snagama truditi da nam niko ne zloupotrebi te proteste i da ih ne povede na stranu agresije, eskalacije nasilja, ili bilo kakave politizacije, dakle to nam ne treba", kazao je on.

Na pitanje da li veruje da može doći do nekog dijaloga, konkretnog razgovora i na kom nivou, on je rekao da čekaju od Vlade da pokaže neki impuls, ali dosad ga, kaže, nisu videli.

"Jedan od instituta je provera ustavnosti tog Zakona. Mi tvrdimo da je on neustavan, da je diskriminatorski jer trenutno, ako bi ovaj Zakon bio na snazi, SPC u Crnoj Gori je jedina institucija pored svih drugih institucija, pored građana, koja ne može da koristi taj institut, naveo je Perović.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rektor Cetinjske bogoslovije: Vučić neka dođe kao državnik, a ne privatno na Badnji dan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2020

Glavna tema Crkve je da se verni narod povodom Božića okupi u crkvama, a bilo bi dobro da političari traže druge datume i povode za posetu drugim državama, izjavio je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović povodom najava da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiti Crnu Goru na Badnji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.