Nikšić, na spomeniku komitama urezana četiri S

Izvor: RTS, 28.Dec.2018, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikšić, na spomeniku komitama urezana četiri "S"

Na staklenoj površini spomenika crnogorskim komitama, koji je predsednik Crne Gore Milo Đukanović otkrio u sredu poručivši da su oni bili "preteča pokreta za obnovu nezavisne Crne Gore 2006", pronađena su urezana četiri slova "S", prenosi RTCG.
RTCG navodi da je spomenik "posvećen svim crnogorskim komitama 1916-1929. koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su se borili za pravo, čast i slobodu Crne Gore".

Đukanović je na svečanosti u Nikšić  naveo da se ovim spomenik želi poručiti da borba komita nije bila uzaludna.
On je rekao da su komite bili borci za slobodu Crne Gore u vreme austrougarske okupacije u Prvom svetskom ratu i borci za odbranu njenog državnog dostojanstva nakon, kako je naveo, nasilnog pripajanja Srbiji 1918. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DVA DANA POSLE OTKRIVANjA: Na spomeniku komitama u Nikšiću urezana četiri "S"

Izvor: Večernje novosti, 28.Dec.2018

Na staklenoj površini spomenika crnogorskim komitama, koji je Milo Đukanović otkrio u sredu, pronađena su urezana četiri slova "S" Na staklenoj površini spomenika crnogorskim komitama, koji je predsednik Crne Gore Milo Đukanović otkrio u sredu poručivši da su oni bili "preteča...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.