Milo, ako kreneš na Crkvu, mi ćemo krenuti na tvoju kuću

Izvor: B92, 13.Jun.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Milo, ako kreneš na Crkvu, mi ćemo krenuti na tvoju kuću"

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić poslao poruku predsedniku Milu Đukanoviću povodom najave "otimanja" imovine SPC uoči svenarodnog Sabora u Podgorici.

"Za ovih trideset godina vlasti Mila Đukanovića imali smo priliku da vidimo, doslovce, sve i svašta: od krađe izbora, šverca cigareta, droge, mafijaških likvidacija, korupcije, kriminala koji se utkao u svaku poru društva. Đukanović sada, nakon svega toga, najavljuje i konačni obračun sa Crkvom", poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Milačić.

On precizira da osim što je Srpska pravoslavna crkva duhovna kuća većinskog dela stanovništva Crne Gore, ona je i temelj njene državnosti, prenosi "Sputnjik".

„Ipak, sav taj istorijski kontinuum Crkve koji je osnažen i ogromnom potrebom građana Crne Gore da nađu duhovno sklonište i skrovište, predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću nije bio prepreka da krene sa bezumnim planom otimanja crkvene imovine, koji ima samo jedan cilj - uništenje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ili njeno konvertovanje u ono što nije“, dodao je on.

Milačić je Milu poručio da ako mu je toliko stalo do vraćanja nečega, onda treba da vrati sve ono što su, kako je rekao, on i njegovi pokrali od države.

„Đukanoviću, vaše prvo i potonje zanimanje bilo je - otimanje. Ipak, ovaj put ste se previše primakli crvenoj liniji koja je crvena jer su je naši preci krvlju obojali. Ako vam je toliko stalo do vraćanja nečega, onda vratite sve ono što ste vi i vaši pokrali od ove države. Vratite sve fabrike, obale, ugašena preduzeća, neplaćene poreze, sva snova i nadanja naše omladine koja je ostarjela uz vas. I znajte, ako krenete na Crkvu, našu duhovnu kuću, mi ćemo krenuti na vašu kuću. Ako taknete Crkvu, čekajte narod u vašem dvorištu. Ovo je odavno nadišlo politiku, ovo je borba za goli opstanak“, rekao je lider Prave Crne Gore.

Milačić je na kraju pozivao sve svoje prijatelje, kolege, članove i simpatizere Prave Crne Gore da se odazovu pozivu Crkve, mitropolita, episkopa, monaštva i sveštenstva, da zajedno u subotu sa svenarodnog Sabora ispred Hrama u Podgorici poruče Đukanoviću - Nije ovo tvoja đedovina, pa da uzimaš i otimaš.

„Dalje ruke od naše svete Crkve! Svi na Sabor u subotu“, uputio je Milačić poziv.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.