MILO UVOZI NAVIJAČKE GRUPE IZ REGIONA: Želi da izazove nerede na litijama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILO "UVOZI" NAVIJAČKE GRUPE IZ REGIONA: Želi da izazove nerede na litijama!

Mirne litije koje svako veče okupljaju između 150 i 200 hiljada građana su nerešiva enigma za režim Mila Đukanovića.

U nameri da razbije najmasovnija okupljanja građana, nezvanično, režim planira da "uveze" navijačke grupe iz regiona sa ciljem stvaranja nereda.

Podsećamo, premijer Marković, ministar unutrašnjih poslova Nihodžić i direktor Uprave policije Veljović u svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izjavama povodom litija su saopštavali da nemaju zamerki na litije, dok su mirne i bez nereda.

Po svemu sudeći, a po oprobanom receptu, izgeda da je vlast odlučila da sebi obezbedi ”legitiman" izgovor za gušenje litija.

Stoga, apeluje se na sve u organizaciji, na redare i sve građane koje učestvuju na veličanstvenim, mirnim litijama, da obrate posebnu pažnju ovih dana i ne dozvole da se realizuje ovaj željeni režimski scenario.

Da podsetimo, crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti, koji je usvojen 27. decembra, predviđa da država postaje vlasnik svih verskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od verskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Milov strah od litija: Režim „uvozi“ navijačke grupe iz regiona sa ciljem stvaranja nereda?

Izvor: Večernje novosti, 20.Feb.2020

Mirne litije koje svako veče okupljaju između 150 i 200 hiljada građana su nerešiva enigma za režim Mila Đukanovića Mirne litije koje svako veče okupljaju između 150 i 200 hiljada građana su nerešiva enigma za režim Mila Đukanovića. U nameri da razbije najmasovnija...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.