MILO, MILO, SRAM TE BILO! Ugljanin udario na temelje Crne Gore, ĐUKANOVIĆ GA UGOSTIO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2019, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILO, MILO, SRAM TE BILO! Ugljanin udario na temelje Crne Gore, ĐUKANOVIĆ GA UGOSTIO!

Predsednik tzv. Skupštine Kosova i ratni komadant OVK Kadri Veselji i separatista Sulejman Ugljanin, predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka stigli su u Gusinje

Oni će prisustvovati manifestaciji "Dobrodošli u albanske Alpe", koja se održava u selu Vusanje.

Kadri je fotografije iz gusinjskog kraja podelio na društvenim mrežama.

Neverovatno je da crnogorska policija nije reagovala i zabranila Ugljaninu ulazak u državu, jer je nedavno pokrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "inicijativu" da Sandžak, za koji se traži specijalni status, obuhvata opštine Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš, Priboj, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Petnjica, Gusinje, Plav i Rožaje, a te granice ne mogu se menjati bez saglasnosti građana Sandžaka.

Time je Ugljanin direktno udario na temelje države Crne Gore, a vlast u Podgorici je sve to prećutala i čak mu omogućila ulazak u Gusinje.

Setimo se da su srpskim akademicima i profesorima, bez ikakvog povoda, zabranili svojevremeno ulazak u Crnu Goru.

- Osim retkog šarma ovih planina, ovo putovanje je bilo još lepše zahvaljujući velikodušnim planinarima koji nam nisu dozvolili da nastavimo svoj put a da se ne poslužimo sa njihovim jogurtom, mlekom i sirom. Pozivam sunarodnike iz dijaspore da dođu ovde na odmor, u albanske Alpe -napisao je Veselji na Fejsbuku.

Ugljanin je fotografije sa manifestacije takođe podelio na Fejsbuku.

Ugljanin smatra da je pola teritorije koju zove Sandžakom pod okupacijom Srbije, a pola je okupirala Crna Gora, i "vladaju teritorijom koja nije njihova".

Kao rešenje Ugljanin je skupštini svoje stranke ponudio platformu u kojoj je navedeno da je "Sandžak istorijska regija čije su granice utvrđene na Berlinskom kongresu", nad kojom se uspostavlja specijalni status, i po kojoj je ovo područje "teritorijalno politička zajednica ravnopravnih građana i naroda (Albanaca, Bošnjaka, Crnogoraca i Srba)".

Sandžak bi, po Ugljaninovoj zamisli, trebalo da ima svoj ustav i organe (skupštinu, guvernera i vladu, policiju, sudstvo i tužilaštvo), a sve to da izabere pod nadzorom Evropske unije i Specijalnog komiteta za Sandžak, u čiji sastav bi ušao i predstavnik SAD, OEBS-a i konstitutivnih naroda u Sandžaku.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.