KOLIKO MILO ĐUKANOVIĆ KOŠTA CRNU GORU? Evo koliko antisrpska histerija u medijima šteti samoj državi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLIKO MILO ĐUKANOVIĆ KOŠTA CRNU GORU? Evo koliko antisrpska histerija u medijima šteti samoj državi!

Antisrpska histerija u medijima, iako na Litijama ne učestvuju samo Srbi, proizvešće gubitak od par stotina miliona.

Vesko Pejak (40) iz Nikšića, magistar ekonomskih nauka i koordinator pokreta "Alternativa", pita se kako će se samovolja crnogorskog predsednika odraziti na privredu. Njegov tekst premosimo u celosti:

"Na stranu idološka pozadina i samovolja Đukanovića da uvede ovaj Zakon zbog kojeg smo na ulici, postavlja se pitanje koliko nas sve ovo KOŠTA? >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Već sad možemo reći da će ova turistička sezona biti katastrofalna.

"Srbe na vrbe" grafiti sigurno neće dovesti nove turiste u Crnu Goru. Realno gledano, zar bi Vi otišli da letujete tamo gde Vam prete vešanjem?

Naravno, državni organi nisu priveli NIJEDNU osobu koja je napisala ovo. Kao što nisu priveli nijednu osobu koja je prebila momka u Podgorici jer su mislili da je Srbin. Šta onda turisti da očekuju?

Slabije angažovanje turističkih kapaciteta odmah za sobom povlači i manje zapošljavanja. Zašto će nam radnici ako će sezona da propadne? Manje zapošljavanja znači i manje plate, manji prihod u budžet, manju potrošnju hrane… Sve u svemu, samo gubitak na turizmu biće između 300-400 miliona evra. Mudri turistički radnici bi tražili odgovornost od DPS-a za ovaj gubitak, ali ne i naši.

Ministarstvo turizma će napisati "da je ove godine bilo 2.5% više turista nego u istom periodu prošle godine". Pojeo vuk magarca!

Pored ovih 300 miliona eura, niko nije računao koliko nas košta dodatno angažovanje policije. Policija je trenutno pod ogromnim pritiskom da obezbjeđuje Litije, pa su im povećane i dnevnice. I to iz budžeta koji je i ovako u minusu. Ko će to da plati? Đukanović? Imao bi odakle, ali neće.

Opet ćemo uzeti kredit! Jeste li se zapitali koliko nam štete ekonomiji nanosi ovako loš marketing? Blokade na granicama i pretresi sigurno ne ubrzavaju ekonomiju. Tu štetu nije moguće precizno odrediti. Pitanje je - KAD će privrednici u Crnoj Gori ukapirati da nas Đukanović KOŠTA??!?!"
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.