KNEŽEVIĆ ZAŠTIĆEN KAO BELI MEDVED: Evo zbog čega mu ne mogu ništa ni nameštene Interpolove poternice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KNEŽEVIĆ ZAŠTIĆEN KAO BELI MEDVED: Evo zbog čega mu ne mogu ništa ni "nameštene Interpolove poternice"!

Vlasnik ,,Atlas grupe" Duško Knežević negira da je za njim raspisana crvena Interpolova poternica i poručuje da će nastaviti da upoznaje svetsku i crnogorsku javnost sa svim prljavim poslovima režima Mila Đukanovića.

Iz Uprave policije Crne Gore juče su saopštili da je za odbeglim biznismenom raspisana Interpolova poternica, a u vezi sa predmetom koji protiv njega vodi Specijalno državno tužilaštvo.

Međutim zastupnik Kneževića u Crnoj Gori, advokat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Duško Đukanović navodi da nema uslova za hapšenje njegovog klijenta, čak iako Crna Gora za njim raspiše Interpolovu poternicu.

Više o tome možete pročitati OVDE.

On dodaje da je advokatski tim Kneževića u Londonu kontaktirao Odeljenje Interpola u tom gradu, gde im je rečeno da za Kneževićem nije raspisana Interpolova poternica od strane Crne Gore.

Knežević objašnjava proceduru koja se mora sprovesti u slučaju da Crna Gora raspiše poternicu za Kneževićem:

- Procedura je sledeća - ukoliko Crna Gora podnese zahtjev Velikoj Britaniji, tamošnji nadležni organi će u posebnoj proceduri proveravati osnovanost istog. U okviru te radnje, od Kneževića će zatražiti da se izjasni da li pristaje da bude ekstradiran Crnoj Gori. Naravno, mi već sada kažemo da ćemo se protiviti takvom zahtevu i da samim tim ne pristajemo da Knežević, koji je ujedno državljanin Velike Britanje, bude izručen crnogorskim nadležnim organima - kazao je Đukanović.

On takođe navodi da se protiv njegovog klijenta u Crnoj Gori vodi montiran politički proces, a sa ciljem da se Knežević omete u nameri da crnogorskoj i svetskoj javnosti predstavi sve kriminalne i nezakonite aktivnosti Mila Đukanovića i njegovog režima, tokom vladavine duge tri decenije.

- U skladu sa članom 1 Evropske konvencije o međusobnom pružanju pravne pomoći u krivičnim stvarima... i članom 9 Drugog dodatog protokola uz Evropsku konvenciju o međusobnom pružanju pravne pomoći u krivičnim stvarima, stekli su se uslovi da se saslušanje Duška Kneževića održi na predloženi način -  Đukanović.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.