Isto lice i ista loša politika već trideset godina: Kako je Milo sebe proglasio doživotnim predsednikom?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 11:55

Isto lice i ista loša politika već trideset godina: Kako je Milo sebe proglasio doživotnim predsednikom?

Iako ga nisu odabrali za doživotnog premijera, a potom i predsednika, još od 1988. godine pa sve do danas Đukanović uspeva da se održi na vlasti. 

Građani Crne Gore već punih trideset godina kao centralnu figuru u političkom sistemu te zemlje imaju jednog čoveka – Mila Đukanovića. Iako ga nisu odabrali za doživotnog premijera, a potom i predsednika, još od 1988. godine pa sve do danas Đukanović uspeva da se održi na vlasti.

Da postoji strah da će izgubiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlast, upravo zbog kontradiktorne politike koju vodi, a o čemu svedoče i njegove izjave koje su se iz godine u godinu menjale, na poslednjim predsedničkim izborima Milo Đukanović režirao je puč gde je kao glavne izvršioce naravno optužio Srbe.

Kao vođu "atentata" Đukanović je obeležio državljanina Srbije Aleksandra Sinđelića i izdao poternicu za njim, dok je Srbe koji su se našli u Crnoj Gori u tom trenutku, a među kojima je bio general Bratislav Dikić, stavio u zatvor. Ovaj trenutak može se smatrati kao prelomna tačka u Đukanovićevoj politici koja se nastavlja do danas, a koja za cilj ima čišćenje Crne Gore od Srba i svega srpskog.

Takođe, sa poslednjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u svet je poslata slika na kojoj se videlo da građani nemaju demokratsko pravo izbora, već da su izloženi pritiscima, te da se od njih traži prodaja glasova. Sve to ostalo je u senci jer su međunarodne organizacije ostale slepe na dešavanja u Crnoj Gori.

Da su nezadovoljni i umorni od politike koju vodi Milo Đukanović građani su pokazali na protestima, a kako bi smirio narod aktuelni predsednik Crne Gore napravio je očajnički potez – hapšenje građana koji se ne slažu sa njegovom politikom.

Dakle, Crna Gora je zemlja u kojoj se već 30 godina, a protivno demokratskoj volji naroda, na vlasti održava jedan čovek.  S druge strane, u američkom sistemu na koji se "ugleda" Đukanović za istih 30 godina došlo je do smenjivanja generacija političara.

Tako su građani SAD u poslednjih 30 godina promenili pet predsednika i pet potpredsednika, dok se u Crnoj Gori samo menjala politika Mila Đukanovića, njegov fizički izgled i garderoba. Fizička transformacija Mila Đukanovića više je nego uočljiva, od ponosnog čoveka postao je osoba koja crveni i koja se preznojava, ali ne pred građanima, već pred Zapadnim finansijerima. Da se to u neku ruku Đukanoviću isplatilo, pokazuje i njegova garderoba, koja danas košta i po više hiljada evra.

S političke strane gledano, Đukanović je od zagovornika "velikosrpstva", postao predsednik koji ima za cilj progon Srba sa teritorije zemlje koju vodi. Progon je u malim koracima pokrenut ocepljenjem Crne Gore, kada je odluka doneta preko noći, da bi se nastavio preko uvođenja takozvanog Crnogorskog jezika, prevodima književnih dela Petra Petrovića Njegoša. Kao krajnja tačka Đukanovićevog plana može se uzeti osnivanje takozvane CPC i otimanje imovine SPC.

Dakle, dok se veliki sitemi menjaju, dok se u Americi smenjuju generacije političara, Crna Gora postaje teritorija, gde su Srbi nepoželjni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.