Drugi dan samita – Vučić sa Ramom, Zaevim i Đukanovićem

Izvor: RTS, 21.Dec.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi dan samita – Vučić sa Ramom, Zaevim i Đukanovićem

U Tirani se održava sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije i Severne Makedonije Edija Rame i Zorana Zaeva o "malom Šengenu", kojem se ovog puta pridružio i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, javlja dopisnik RTS-a.
Milu Đukanoviću, koji je novi učesnik skupa, biće podrobnije predstavljeni dosadašnji dogovori.

Predsednik Vučić smatra da bi bilo dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i važno da se Crna Gora priključi inicijativi.
Aleksandar Vučić, Edi Rama, Zoran Zaev i Milo Đukanović su ranije danas obišli Drač, koji je najviše stradao u nedavnom zemljotresu koji je pogodio Albaniju.
Na jučerašnjem sastanku lidera Zapadnog Balkana u Tirani u okviru inicijative "mali Šengen", nastavljen je razgovor o uklanjanju barijera za slobodan protok robe, usluga, kapitala i ljudi.
Zvaničnici će se sastati sa predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija, a na konferenciji za medije obavestiti javnost o postignutom dogovoru.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAMIT O "MALOM ŠENGENU" Rama: Ne razumem Kosovo; Đukanović: Bićemo domaćini nekog od skupova

Izvor: Blic, 21.Dec.2019

Zahvalni smo svakom pojedincu i grupi koji su došli i iz Srbije i Severne Makedonije da pomognu nakon razornog zemljotresa koji je pogodio našu zemlju, na čemu ćemo uvek biti zahvalni i pamtićemo, kaže premijer Albanije Edi Rama, koji je domaćin dvodnevnog samita u Tirani o "malom Šengenu".

Nastavak na Blic...

Vučić: Doneli smo važne odluke, jedinstvenije tržište znači veće investicije

Izvor: RTS, 21.Dec.2019

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, po završetku samita o "malom šengenu" u Tirani, da su na sastanku donesene važne odluke za unapređenje trgovinske razmene tri zemlje, koje će biti potpisane u Podgorici ili Beogradu, u zavisnosti od dogovora. Albanski premijer Edi Rama istakao...

Nastavak na RTS...

Đukanović: Sastavni deo svih razgovora o inicijativi mali šengen inkluzivnost

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2019

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je danas u Tirani da je sastavni deo svih razgovora o regionalnoj inicijativi "mali šengen" inkluzivnost i da su regionalne inicijative prilika da se obnavlja poverenje među zemljama...On je dodao da se na temelju tog poverenja bazira regionalna saradnja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.