Đukanović: SPC manipulisanjem želi da promeni vlast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 18:07

Đukanović: SPC manipulisanjem želi da promeni vlast

SPC je pokazala da joj nije najvažnija sadržina Zakona o slobodi veroispovesti, već da manipulisanjem verskim osećanjima ljudi žele da dovedu do promene vlasti u Crnoj Gori, izjavio je danas u Podgorici predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je novinarima u Vili "Gorica", posle konsultacija sa liderima dela parlamentarnih partija, rekao da su predstavnici vlasti pokušali da razgovaraju sa predstavnicima SPC kako bi se pronašlo rešenje i prevazišli problemi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Varaju se svi koji misle da litije i bilo kakvi skupovi izazivaju strah vlasti i da mogu ugroziti temeljne vrednosti društva", kazao je on.

Đukanović je dodao i da predsednik države, bio on vernik ili ateista, ima pravo da pronalazi rešenja za pitanja koja opterećuju crnogorsko društvo, prenele su "Vijesti".

Izbori u Crnoj Gori krajem avgusta ili početkom septembra

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori biće održani krajem avgusta ili početkom septembra, izjavio je Đukanović posle konsultacija sa liderima dela parlamentarnih partija.

Đukanović je rekao da se traži optimalan termin.

"Verujem da ćemo kroz komunikaciju doći do preciznog termina ovih dana", kazao je Đukanović.

Istakao je da su smernice takve da lokalni i parlamentarni izbori budu održani istog dana, prenose podgoričke "Vijesti".

Konsultacijama nisu prisustvovali predsednici opozicionih parlamentarnih stranaka, a Đukanović je rekao da ga to ne iznenađuje i da smatra da na taj način prave alibi za izborni ishod.

"Mislim da je ovde reč o nameri opozicije, koja opet nije nova, da kroz izbegavanje komunikacije sa predstavnicima vlasti blagovremeno krene u formiranje alibija za možda očekivani izborni ishod", rekao je on novinarima.

Đukanović je kazao i da je njegova ponuda "bila potpuno jasna, otvorena, jednaka prema svima".

"Oni koji su želeli komunikaciju su dobili priliku da saopšte svoje stavove, imaću prema tim stavovima maksimalno poštovanje, i naravno, nastaviti da vršim svoje ustavne nadležnosti tako što ću u narednih nekoliko dana u daljoj komunikaciji sa drugim državnim organima definisati termin izbora i o tome blagovremeno obavestiti javnost", dodao je.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.