Đukanović otkrio da li se sastao sa Abazovićem

Izvor: B92, 09.Feb.2022, 14:02

Đukanović otkrio da li se sastao sa Abazovićem

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da je stekao utisak da postoji visok stepen podudarnosti o tome šta treba sada raditi u toj zemlji.

On je naveo da je pre sveta treba brzo formirati vladu koja biti utemeljena u jasnoj parlamentarni većini zasnovanoj u evropskoj i građanskoj politici. "izabrati vladu koja će sto pre početi aktivnosti na nastavku kvalitetnog pregovaranja sa EU, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi u bliskoj budućnosti stvorili mogućnost za ostvarenje cilja - ulazak u EU", kazao je Đukanović.

On je, takođe, otkrio da li se sastao sa liderom pokreta URA Dritanom Abazović i da li mu je on prihvatljiv za mandatara

"Kao što znate u Atinu sam stigao u ponedeljak veče, to je bio dan kad su parlamentarci bili zauzeti razgovorom o inicijativi za smenu predsednika parlamenta, mislim da su razgovori između potencijalnih konstituenata nove crnogorske vlade započeli u utorak kad sam bio ovde. Kao što znate uloga predsednika je da nakon saznanja o postojanju parlamentarne većine predstavniku te manjine da mandat za sastav nove vlade", naveo je Đukanović.

Predsednik Crne Gore naveo je da će večeras biti u Podgorici, te da je u četvrtak prilika da čuje izveštaj o konsultacijama koje su obavili potencijalni konstituenti vlade.

"Nakon toga bi na red došla inicijativa predsednika države. Iskreno, nadam se da da je u mom odsustvu obavljen taj prvi krug konsultacija, nadam se da postoji razumevanje, iz svega što sam prethodno čuo iz razgovora u parlamentu, i kroz komunikacije koje sam imao, uvek nezvanične, do trenutka dok se ne stvore uslovi da bude zvanična", zaključio je predsednik.

Podsećanja radi, Đukanović je u dvodnevnoj posjeti Grčkoj, na poziv predsednice te zemlje Katerine Sakelaropulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ĐUKANOVIĆ: Postoji visok stepen podudarnosti o tome šta treba raditi u Crnoj Gori, a to je brzo formirati vladu

Izvor: Kurir, 09.Feb.2022

Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović rekao je da je stekao utisak da postoji visok stepen podudarnosti o tome šta treba sada raditi u Crnoj Gori a to je pre svega - brzo formirati vladu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.