Đukanović o napadu na novinarku: Suzbiti bahatost kriminala

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2018, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović o napadu na novinarku: Suzbiti bahatost kriminala

Novoizabrani predsednik Crne Gore i lider vladajuće DPS Milo Đukanović osudio je napad novinarku podgoričkih Vijesti Oliveru Lakić, uz ocenu da taj slučaj potvrđuje da "država mora suzbiti bahatost kriminalnih struktura".

"Država mora odlučnom i sinhronizovanim akcijom bezbednosnih i pravosudnih organa suzbiti očiglednu bahatost kriminalnih struktura", rekao je Đukanović u intervjuu za lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Radio Danilovgrad.

On je kazao da je napad na novinara, u svakoj pravno uređenoj državi i demokratski uređenom društvu, napad na slobodu izražavanja i na demokratiju.

"Time, to je napad i na ono što je strateški cilj Crne Gore - da u dogledno vreme bude deo slobodnog i razvijenog evropskog društva", ocenio je Đukanović.

Prema njegovim rečima, specifičnost nasilja nad novinarkom je i u tome što je "načinom njegovog izvršenja, jasno da se nije želela naneti šteta samo novinarki Lakić".

"Ovim se želela posejati sumnja i naneti moralna i politička šteta određenim javnim ličnostima, delovima državnog sistema, pa i samoj državi Crnoj Gori", smatra Đukanović.

Po njegovim rečima, imperativ da se u najkraćem mogućem roku otkrije "ko se to u Crnoj Gori oseća toliko moćnim, da može ovakvim sredstvima nanositi štetu državi i menjati sliku koja o njoj postoji danas u međunarodnom okruženju".

Novinarka podgoričkih Vijesti Olivera Lakić ranjenja je u utorak uveče u nogu i leči se u bolnici u Podgorici. Ona je van životne opasnosti.

Novinarka je pisala o organizovanom kriminalu i ranje je bila meta napada. Nakon serije tekstova o nelegalnoj proizvodnji cigareta, napadnuta je 2012. godine. Nalogodavci tog napada nisu poznati, niti su istažitelji ispitali navode iz njenih tekstova.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović o napadu na novinarku: Borićemo se "do istrebljenja"

Izvor: Blic, 10.Maj.2018

Milo Đukanović, lider vladajuće DPS i izabrani predsednik Crne Gore, izjavio je da napad na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić predstavlja napad na strateški cilj Crne Gore i poručio da će se i dalje sa istim entuzijazmom, "do istrebljenja", boriti protiv svih vidova kriminala i protiv svakog kriminalca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.