Izvor: RTS, 22.Jan.2021, 13:55

Đukanović najavio da će potpisati Zakon o slobodi veroispovesti

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović najavio je da će potpisati zakone koje je parlament usvojio u sredu, među kojima i izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti.
Milo Đukanović je rekao da je čvrsto opredeljen za Ustav, a on propisuje da je predsednik obavezan da potpiše ponovo izglasane zakone.

"Ustav je nedvosmislen, ne ostavlja prostora za različita >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tumačenja, niti za drugačije ponašanje predsednika države, ukoliko želi da se pridržava Ustava", kazao je Đukanović u intervjuu agenciji MINA.
Đukanović je istakao i da neće potpisati predloge za opoziv sedam ambasadora jer bi to, kako je kazao, značilo da saučestvuje u blaćenju tih ljudi. 
Podsetimo, poslanici Skupštine Crne Gore ponovo su usvojili Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti i još tri zakona.
Zakoni koje je Skupština izglasala 29. decembra predsednik Crne Gore Milo Đukanović je vratio uz obrazloženje da je proceduralno nejasno da li je ispravno utvrđen i da li je pravno valjano potvrđen mandat novoj poslanici.
Đukanović: Beograd nastavlja da se meša u izborni procesPredsednik Crne Gore optužio je zvanični Beograd da, kako kaže, nastavlja sa praksom svog mešanja u politički i demokratski život i izborne procese u toj državi.
"Nema nikakve sumnje da je Beograd bio vrlo involviran u parlamentarne izbore u Crnoj Gori. I neposredno, i posredno uz funkcionalizovanje Srpske pravoslavne crkve. Dakle, iz usta njihovih javnih ličnosti smo više puta čuli izrazitu zainteresovanost za izborni ishod u Nikšiću i za popis stanovništva u Crnoj Gori", rekao je Đukanović govoreći o predstojećim izborima u Nikšiću.
Đukanović je u intervjuu agenciji MINA optužio i Demokratski front, koji je deo vladajuće većine, da "potpuno neskriveno", čak, kako je kazao, ponosno deluje u interesu druge države, koja želi da poništi crnogorski nacionalni i kulturni identitet.
Prema njegovim rečma, aktuelna vlada ne bi trebalo da ima podršku 41 poslanika i da najžešće kritike i ultimatume dobija od koalicije koja unutar vladajuće većine ima dve trećine, odnosno 27 poslanika.
Smatra da će vrlo brzo vlada morati da se opredeli da će da sledi kurs, kako je naveo, "primitivnog nacionalizma koji diktira DF", ili ono što je potpisala i ići daljim putem evropeizacije Crne Gore.
Govoreći o aktuelnoj vlasti, on je rekao da ne očekuje da ovakva vladajuća koalicija može biti ozbiljna podrška vladi tokom četvorogodišnjeg perioda.
"Dakle, verujem da će se Crna Gora suočiti sa potrebom prevremenih parlamentarnih izbora", rekao je Đukanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đukanović najavio da će potpisati izmene Zakona o slobodi veroispovesti

Izvor: Danas, 22.Jan.2021

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je, kako je objavljeno danas, najavio je da će potpisati set zakona među kojima i izmene Zakona o slobodi veroispovesti koje je Skupština u sredu ponovo izglasala.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.