Izvor: Blic, 16.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Srbija može da bude regionalni lider

Lider DPS-a Milo Đukanović ocenio da Srbija ima potencijala da bude bude lider regionalne politike na putu ka članstvu u EU.

"Iako je sada, zbog unutrašnjih političkih prilika, u izvesnom zaostajanju, Srbija ima potencijal da, ukoliko se okrene svojoj evropskoj budućnosti, bude lokomotiva regionalne kompozicije na putu ka članstvu u EU", ocenio je Đukanović na sastanku šefova diplomatskih misija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zemalja EU u Crnoj Gori.

Predsednik DPS-a smatra da je intencija međunarodne zajednice da se pitanje Kosova reši u prvim mesecima ove godine, u funkciji stabilizacije regiona i podsticanja njegove evropske i evroatlantske perspektive.

Bivši crnogorski premijer je rekao da razvoj instiucija ima krucijalni značaj za ekonomski napredak i demokratski razvoj Crne Gore, saopšteno je iz DPS-a.

On je kao "ključne ciljeve Crne Gore u narednom periodu označio ekonomski i razvoj institucija", koje su, kako je kazao "od krucijalnog značaja za ekonomski napredak i demokratski razvoj Crne Gore".

Đukanović je ukazao da je Crna Gora na stabilnom putu evropskih i evroatlantskih integracija, nakon što je u prethodnom periodu obavila važne zadatke, kao što su rešavanje državnog statusa, usvajanje Ustava u parlamentu i potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Predsednik DPS-a je naveo da se u narednom periodu "uz naš predan i profesionalan angažman, mogu očekivati snažni povratni efekti koje SSP ima za svaku zemlju koja ga je potpisala".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.