Đukanović: Proces integracija ne sme krenuti nizbrdo

Izvor: VOA, 06.Maj.2019, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Proces integracija ne sme krenuti nizbrdo

Evropska unija može i mora ponovo da povuče Zapadni Balkan naprijed, jer druge zemlje neće čekati skrštenih ruku, kaže u intervjuu za Glas Amerike predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Đukanović ne strahuje od novog nasilja na Balkanu, ali upozorava da se, imajući u vidu istoriju regiona, ne smije dozvoliti da proces integracija krene nizbrdo. Crnogorski predsednik smatra da je neophodno da Beograd i Priština nastave dijalog i vjeruje u konsenzus međunarodne zajednice u pogledu konačnog rešenja odnosa Srbije i Kosova. Sa predsjednikom Crne Gore razgovarali smo na marginama foruma u Sedoni, u Arizoni, na kojem je Đukanović govorio o važnosti američkog angažmana na Balkanu i značaju evroatlantizma.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Sindi Mekejn za Glas Amerike: Volela bih da dođem u Crnu Goru

Izvor: VOA, 07.Maj.2019, 19:19

"Zabrinuta sam zbog trenutne američke pozicije u svijetu, ali vjerujem da će Sjedinjene Države zadržati svoju moć i u budućnosti", rekla je u intervjuu za Glas Amerike supruga pokojnog senatora Džona Mekejna. Sindi Mekejn je rekla i da želi da posjeti Crnu Goru, na poziv presjednika Mila Đukanovića,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.