Đinđiću, mom dragom prijatelju

Izvor: B92, 10.Dec.2013, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Đinđiću, mom dragom prijatelju"

Beograd -- Crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je u zvaničnoj poseti Beogradu, položio venac pred zgradom Vlade Srbije, gde je 12. marta 2003. ubijen Zoran Đinđić.

Đukanović je venac položio na spomen-ploču koja se nalazi u dvorištu Vlade Srbije, a pre toga je posetio i grob bivšeg premijera Srbije.

Na traci na vencu piše: "Zoranu Đinđiću, prvom demokratskom premijeru Srbije, mom dragom prijatelju, Milo Đukanović, predsednik Vlade Crne Gore", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi "Blic".

Tanjug

Đukanović ovom prilikom nije davao izjave, a nakon polaganja venca nastavio je zvaničnu posetu Beogradu.

Crnogorski premijer boravi u zvaničnoj poseti Beogradu, tokom koje se sastaje sa najvišim državnim funkcionerima Srbije. U Beograd je stigao u ponedeljak po podne, kada ga je dočekao premijer Srbije Ivica Dačić, s kojim je jutros započeo sastanak. Nakon toga Đukanović se sastao i sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Nakon razgovora sa premijerom Srbije, dva zvaničnika su se obratila medijima i istakla da su odnosi dve zemlje na uzlaznoj liniji i da nema otvorenih pitanja koja se ne mogu rešiti. Dačić je izjavio da smatra da je odluka Podgorice da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova bila pogrešna, ali da Srbija nema nameru da se zbog toga inati s Crnom Gorom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Đinđiću, mom dragom prijatelju"

Izvor: Akter, 10.Dec.2013

Crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je u zvaničnoj poseti Beogradu, položio venac pred zgradom Vlade Srbije, gde je 12. marta 2003. ubijen Zoran Đinđić

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.