Demokratski front o smeni specijalnog tužioca: Mi smo najveća žrtva progona Đukanovića i Katnića

Izvor: B92, 18.Feb.2022, 19:38

Demokratski front o smeni specijalnog tužioca: "Mi smo najveća žrtva progona Đukanovića" i Katnića

Demokratski front saopštio je danas da je taj savez najveća žrtva progona koji su organizovali Milo Đukanović i Milivoje Katnić.

Oni navode da to što je, kako kažu, glavni specijalni tužilac penzionisan, njima ne znači mnogo, jer on je počinio toliko krivičnih dela da će morati da se suoči sa zakonom i da bude procesuiran.

Iz DF-a ističu da je Katnić vrlo "temeljno" i ,"savesno" obavljao svoj posao "sluge Mila Đukanovića, a posebno ono glavno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaduženje - da zaklonjen i zaštićen državnim aparatom vrši siledžijski i nesojski državni teror nad DF-om, njegovim liderima i funkcionerima".

Podsećaju da su lideri DF-a Katniću u sudnici, tokom procesa za tzv. "državni udar", poručili da će se kad tad suočiti i sa ljudskim i sa božjim sudom.

"Jasno je da je došlo vreme da odgovara taj koji je, zbog očuvanja vlasti jednog čoveka i njegove mafije, bio spreman na svako podmetanje, ucenu, nameštaljke, na sve ono što ne bi uradio niko pošten, častan i profesionalan. A, Milo Đukanović je pronašao upravo jednog takvog da čuva njegov kriminalni režim”, navode iz DF-a.

Kako ističu iz DF-a, ovih dana su videli i tu metamorfozu Milivoja Katnića, koji se od jednog, kako kažu, kabadahije i siledžije, u susret penzionisanju, pretvara u sitnu, preplašenu muvu koja maltene plače i zapomaže nad činjenicom što gubi funkciju, pa traži rupe u zakonu, preti Strazburom, i tako dalje.

“Mi u DF smo izdržali progon, torturu i organizovani državni teror koji nije doživela nijedna politička organizacija u Evropi u poslednjih pola veka, ali smo izdržali sve, nismo se predali, pokleknuli, i u konačnom smo, pored svega, uspeli da budemo ključni nosioci pobede nad diktaturom i njenim slugama u tužilaštvu, sudstvu, ANB, policiji", poručili su iz DF-a i istakli:

"Sada je vreme za pravdu, a ruka pravde mora doći i po Milivoja Katnića, kao i po njegovog šefa Mila Đukanovića i druge iz toga sistema zla, jer, u suprotnom, Crna Gora ne može postati slobodna i pravna država.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.