Izvor: B92, 21.Jan.2010, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG:Jedinstvena BiH nema alternativu

Podgorica -- Crnogorski premijer Milo Đukanović smatra da jedinstvena BiH nema alternativu i da svaka ideja razdvajanja može da ima tragične posledice po stabilnost regiona.

"BiH mora opstati i mi smatramo da treba podržati sve napore koji vode ka uspostavljanju jedne održive državne celine", kazao je Đukanović tokom predavanja na univerzitetu Džon Hopkins u Vašingtonu.

"Veoma imponuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poverenje svih sagovornika sa američke strane u mogućnosti i uticaj Crne Gore da snagom svog primera i svojom inicijativnošću prema susedima i u regionu u celini doprinese iznalaženju najkonstruktivnijih i održivih rešenja za stabilnost regiona na dugi rok", kazao je Đukanović novinarima u Vašingtonu.

Crnogorski premijer boravi u poseti SAD tokom koje se sastao sa najvišim zvaničnicima američke administracije i brojnim senatorima.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton i potpredsednik SAD Džozef Bajden, sa kojima se Đukanović sasatao u sredu, najavili su nastavak podrške Crnoj Gori ka njenom punporavnom članstvu u NATO-u i ponudili podršku naporima za uspostavljanje pravne države.

Đukanović posetu SAD završava sutra susretima sa čelnicima Svetske banke i Međunarodnog Monetarnog fonda.

Uoči tih sastanaka, ministar finansija Igor Lukšić, koji zajedno sa Đukanovićem i ministrom inostranih poslova Milanom Roćenom boravi u SAD, kazao je da će razgovori sa čelnicima MMF-a i Svetske banke pokazati da li će "u ovom trenutku" početi pregovori oko aranažmana sa MMF-om.

Lukšić je podsetio da je crnogorska vlada budžetom za ovu godinu predvidela mogućnost kreditnog zaduženja kod MMF-a.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đukanović: Jedinstvena BiH nema alternativu

Izvor: EMportal, 22.Jan.2010, 09:55

Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio da jedinstvena Bosna i Hercegovina nema alternativu i da bi svaka ideja o razdvajanju mogla da ima tragične posledice po stabilnost regiona.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.