Božena Jelušić URA: Podržavam prostest naroda protiv Mila Đukanovića

Izvor: Kurir, 24.Okt.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božena Jelušić URA: Podržavam prostest naroda protiv Mila Đukanovića

URA u potpunosti podržava promjene i drži da je nakon 25 godina izuzetno kontraproduktivno čuvati jedan sistem mreže koji je u ekonomskom pogledu u potpunosti okovao duštvo i proizveo stahovitu nejednakost građana i razumije se nagomilano nezadovoljstvo do mržnje.

PODGORICA - Podpredsednica Ujedinjene reformske akcije (URA) Božena Jelušić za Kurir tvrdi da podržava protste naroda Crne Gore i smenu aktuelnog premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mila Đukanovića iako mašinerija Vladimira Bebe Popovića tvrdi da ona zapravo ne podržava protest Demokratskog fronta već premijera Crne Gore.

Naime Poropagandna mašinerija Vladimira Bebe Popovića tokom dana na pojedinim crnogorskim portalima i medijima plasirala je vest da je podpredsednica Ujedinjene reformske akcije (URA) Božena Jelušić izjavila da ne podržava Demokratski front i da protesti protiv Mila Đukanovića nisu u redu i da su pokrenuti sa jedne" ideološki retrogradne i opasne osnove".

Međutim ona je za Kurir to demantovala i potvrdila da podržava protest opozicije protiv Mila Đukanovića.

- URA u potpunosti podržava promene i drži da je nakon 25 godina izuzetno kontraproduktivno čuvati jedan sistem mreže koji je u ekonomskom pogledu u potpunosti okovao duštvo i proizveo stahovitu nejednakost građana i razume se nagomilano nezadovoljstvo do mržnje. Što se tiče toga da Vlada faktički nije legitimna to nije samo stvar Vlade, jer je politička korupcija postala svakodnevica tokom ovih prošlih izbora, tako da nije samo stvar u tome da je na nivou vlade postalo slučaj, nego to već postoji u mnogim opštinama. Činjenica je da se taj sistem vlasti negde unutar sebe raspada i pretpostavljam da i SDP vidi da to nije neki način na koji se može dalje ići, kaže Božena Jelušić.



Ona ističe da podržava mirne demonstracije i građanima želi uspeh.

- Potpuno podržavam nezadovoljstvo i mirne demostracije nezadovoljnog naroda Crne Gore, ali mislim da to može dovesti i do unutrašnje podele crnogorskog, krhkog građanskog bića. Ja želim demonstrantima apsolutni uspeh, da ako uspeju da u toj evoluciji izbegnu sve te zamke koje su već unapred pojavile i želim im sve najbolje, naglašava ona.

Božena Jelušić veruje da su Milu Đukanoviću odbrojani dani na vlasti i očekuje da će se promene desiti vrlo brzo.

- Apsolutno mislim da je došlo vreme da Milo treba da ode i mislim da u ovom trenutku premijer i sam može osetiti, gotovo dodirnuti nezadovoljstvo građana. To nije ništa čudno jer iz te jedne dugo splitane mreže nemoguće je da proizađu odgovornost, profesionalizam, prosvećenost. To je ono što nam je potrebno i oko toga sva crnogosrka opozicija, ne samo URA, nemamo nikakve dileme. Očekujem da bi se to moglo dogoditi vrlo brzo. Sam premijer je pokazao znake spremnosti da razgovara sa demonstantima i da na kraju krajeva počne dijalog o jednoj pravoj tranziciji Crne Gore, ističe podpredsednica Ujedinjene reformske akcije Božena Jelušić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.