Bećković: Crnogorci su nepredati kosovski junaci, koji su se posle šest vekova predali

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bećković: Crnogorci su nepredati kosovski junaci, koji su se posle šest vekova predali

Beograd -- Crnogorci su nepredati kosovski junaci, koji su se posle šest vekova predali, izjavio akademik Matija Bećković.

Rekavši da Milo Đukanović potiče iz časne porodice i da veruje da će i Crna Gora povući priznanje Kosova, srpski patrijarh Irinej je poručio crnogorskom predsedniku da se vrati sebi, svojim korenima i istini, kazao je on za Sputnjik.

"Ne bih se začudio kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi to Đukanović uradio. Svi znamo šta je muka i nevolja, ali isto tako znamo i ko smo i čiji smo, kojim jezikom govorimo, kojim pismom pišemo. I ako bi tako nešto uradio, svi bi ovde rekli — šta sam ti govorio, da li si čuo šta je rekao, pa sigurno da je tako", kaže Bećković.

Bećković smatra da patrijarhova izjava ima posebnu težinu, s obzirom da se Crnogorci stalno pozivaju na čojstvo i junaštvo.

"Pre svega, Crna Gora bez Kosova ne postoji. Kosovo je nju stvorilo. Crnogorci su nepredati kosovski junaci, koji su se sada posle šest vekova predali. I verujem da bi Đukanović takvu odluku i doneo, ako ne bi presekao granu na kojoj sedi", zaključuje Bećković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.