Amfilohije: Đukanović se prešaltao u Montenegrine da bi izbjegao Hag

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: Đukanović se prešaltao u Montenegrine da bi izbjegao Hag

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je u intervuu za „Nedeljnik“ da su Amerikanci 1996. ucijenili predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, zbog čega se on potpuno odrekao svoje prosrpske politike.


Milo Đukanović se 1997. prešaltao u Montenegrine. Čini mi se da je 1996. bio u Americi. Kako sam saznao – koliko je to tačno znaju oni koji su mi pričali, njegovi najbliži – njemu je rečeno: ‘Ili ćeš u Hag zbog Dubrovnika, ili ćeš da prihvatiš da radiš kako se dogovorimo’. Nije mu se išlo u Hag, nije mu se trošilo sve što je stekao, a on zna kako je stekao, i onda je prihvatio ideje Liberalnog saveza. Do tada je dolazio u Mitropoliju, kod ćivota Svetog Petra, ložio je jednom čak i Badnjak. Doduše, zapamtili su mu Cetinjani, naopako ga naložio. Sad je krenuo i protiv Mitropolije, obećao je skoro da će je smjestiti u jednu, da li reče, šupu… Ni prvi ni poslednji“, kazao je mitropolit.

IN4S


Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.