Abazović: Zakon o slobodi vjeroispovijesti znači sigurnost za imovinu SPC u Crnoj Gori

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2021, 13:17

Abazović: Zakon o slobodi vjeroispovijesti znači sigurnost za imovinu SPC u Crnoj Gori

"Ovaj zakon i ne treba da tretira imovinska pitanja, to je bila greška prethodnog zakona", rekao je Abazović, navodeći da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sada mora da ga potpiše, jer je drugi put izglasan.
On je istakao da, uprkos utisku koji se stvara, on nije premijer Crne Gore: "Nijesam premijer, premijer je Zdravko Krivokapić". Kako kaže, pitanje partijskog zapošljavanja i dalje se potencira. "Ne vidim sličnost ove vlade i Vlade DPS-a. U našoj vladi ima 12 ljudi koji nijesu partijski ljudi. Gdje to ima", zapitao se Abazović i dodao da se ne može demontirati Đukanović režim za jedan dan. Dodaje da će biti zapošljavanja partijskog kadra, ali u skladu sa zakonom, kao i da je on za to da se povise kriterijumi na konkursima za određene pozicije. Osvrnuo se i na rad RTCG-a, za koji je rekao da nije javni servis, već "aparat DPS-a, kao i da je situacija kataklizmična". "Naravno da vlada može da utiče na objektivno izvještavanje, nijesu prihvatili da se sami povuku. Vrlo često podstiču nacionalnu i vjersku mržnju. To nije televizija, to nije medij", zaključio je Abazović.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.