SAMIT BRDO-BRIONI KOD KRANJA - SASTANAK LIDERA: Vučić boravi u Republici Sloveniji (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 11:39

SAMIT BRDO-BRIONI KOD KRANJA - SASTANAK LIDERA: Vučić boravi u Republici Sloveniji (FOTO)

Na današnjem samitu lideri zemalja učesnica obeležiće i 10. godišnjicu pokretanja Inicijative

Na Brdu kod Kranja danas se održava sastanak lidera Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo-Brioni, a na poziv domaćina, predsednika Slovenije Boruta Pahora sastanku prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Osim predsednika Srbije, na sastanku će biti i predsednik Hrvatske Zoran Milanović, predsednik Albanije Ilir Meta, predsednik Crne Gore Milo Đukanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić, Šefik DŽaferović, predsednik Makedonije Stevo Pendarovski i predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani.

, ali i, kako je najavljeno, "ponovo potvrditi i ojačati posvećenost nastavku procesa proširenja EU".

Takođe, prema najavama, lideri će "razmeniti mišljenja o aktuelnim pitanjima u neformalnoj atmosferi", a očekuje se i usvajanje zajedničkih zaključaka, a možda i deklaracije, kako je ranije najavio slovenački predsednik, o nepromenjivosti granica na Zapadnom Balkanu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Oko 11.00 časova počela je plenarna sednica samita, nakon koje bi trebalo da budu objavljeni zaključci sa sednice, kao i deklaracija.

Predsednik Vučić je povodom današnjeg samita, kazao u petak, da je dobio predlog zaključaka današnjeg Samita u kojem stoji da se svi učesnici protive promeni granica. Kako je naveo, on je uneo jedan mali amandman, koji je sada "pakao za njih".

- Samo sam stavio da protivljenje promeni granica bude u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pahor i Milanović dočekali učesnike sastanka lidera Brdo-Brioni

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2021

KRANJ - Predsjednik Slovenije Borut Pahor i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović dočekali su danas ispred Kongresnog centra na Brdu kod Kranja učesnike sastanka lidera Brdo-Brioni, među kojima su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te članovi Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

NE ZNAJU VIŠE KUD ĆE I GDE ĆE OD NEMOĆI! Osmani i Džaferović brutalno napali Vučića - predsednik im nije ostao dužan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021

Haos na Brdu kod Kranja gde se danas održava samit lidera zemalja Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo - Brioni...Kako se saznaje, na sastanku lidera Zapadnog balkana procesa Brdo-Brioni izbio je opšti haos...Naime, predsednica tzv. Kosova Vljosa Osmani i član Predsedništva BiH Šefik Džaferović brutalno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Srpske turističke agencije u poseti Budvi pred letnju sezonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021

Studijska grupa srpskih turističkih agencija boravi u Budvi, gde će prisustvovati nizu radnih sastanaka u organizaciji Turističke organizacije tog grada, a prvi je održan danas u hotelu "Budva"...Sastanku su prisustvovali predstavnici turističkih agencija iz Srbije i Budve, Crnogorskog turističkog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đukanović: Nije prihvaćen zaključak o oštrom protivljenju promena granica

Izvor: Danas, 17.Maj.2021

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je na samitu na Brdu kod Kranja prihvaćen zaključak koji je predložio da proširenje ili prijem zemalja Zapadnog Balkana u EU i dalje počiva striktno na principu regate uvažavajući ono što je individualni napredak svake od zemalja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.