Izvor: RTS, 24.Jan.2021, 14:44

Đukanović na kongresu DPS-a: Odbranićemo Crnu Goru od svih nasrtaja

Vandredni kongres DPS-a, na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo počeo je u 11 časova u Podgorici. Demokratska partije socijalista ima znanja, hrabrosti i odlučnosti da odbrani Crnu Goru od svih nasrtaja i da je povede putem bržeg razvoja i napretka, poručio je predsednik stranke Milo Đukanović.
Jedini kandidat za predsednika DPS-a je Milo Đukanović, a biće izabrana i četiri potpredsednika. 

Predsedništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << DPS-a je predložilo da kandidati za potpredsednika partije budu Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.
Predsednik DPS-a Milo Đukanović otvorio je 9. Kongres partije. Kongresom predsedava dosadašnji zamenik predsednika DPS-a Duško Marković. 
Đukanović je u uvodnom referatu i ekspozeu podsetio da DPS nakon izbora nije uspio da formira vladu pa je zbog toga organizovao vanredni kongres.
Ali je, kako je dodao, DPS prihvatio izborni rezultat kojem je doprinela i "manipulacija vjerskim osjećanjima" i otvoreni hibridni rat.
"Bilo je razih i drugih pritisaka kojima ovog puta nijesmo uspjeli da se odupremo", rekao je Đukanović.
U novoj većini je, kaže, koalicija koja "služi interesima drugih država, prvenstveno onih koje svojataju Crnu Goru i vide je kao dio srpskog sveta, a globalno i kao dio ruskog sveta".
"Mi smo snaga naše države. Poslije 30 godina trebalo je da DPS ode u opoziciju pa da parlamentarna manjina prizna rezultate izbora i pokaže da poštuje izbornu volju građana", istakao je Đukanović.
Promenama u vrhu će, kako očekuje, odgovoriti očekivanja birača i nastaviti borbu za vrednosti kojima su posvetili život.  
Predsednik DPS-a kaže da je Srbija u odbrani "ugroženog srpstva vrlo zaiteresovana za izbore u Nikšiću i popis".
"I predstavnici međunarodne zajenice bili su zabrinuti za vjerske slobode umjesto da prepozaju SPC kao alatku malignog uticaja na evropske vrijednosti", rekao je Đukanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đukanović ostaje na čelu DPS-a

Izvor: RTS, 24.Jan.2021

Milo Đukanović ostaje predsednik Demokratske partije socijalista i u narednom periodu, odlučeno je na vanrednom Kongresu DPS-a. . Za Đukanovića je glasalo 585 delegata, dok je jedan bio uzdržan...Za potpredsednike te partije izabrani su Ivan Vuković, Jevto Eraković,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.