Đukanović: Srpski zvaničnici manipulišu pričom o Rezoluciji o Srebrenici

Izvor: Beta, 21.Jun.2021, 21:48

Đukanović: Srpski zvaničnici manipulišu pričom o Rezoluciji o Srebrenici

 Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je danas da izjave zvaničnika Srbije o tome što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o genocidu u Srebrenici "nisu ništa novo" i da su to"manipulacije".On je podsetio na "prethodne medijske kampanje iz Beograda, gde se manipulisalo time da neko hoće da otima pravoslavne hramove"."Tako se i sada pokušava manipulisati kako je Rezolucija osuda Srbije i srpskog naroda, iako u njoj postoji precizan deo da se osuda genocida ne može odnositi na narod, već da su genocid činili pojedinci, a da je na politikama da naprave jasan otklon u odnosu na te pojedince koji su napravili tako nečovečna dela", rekao je Đukanović.On je dodao da državno rukovodstvo Srbije komentarima čini ogromnu štetu svojoj državi i njenom narodu.Đukanović je poručio da se Crna Gora ne meša u pitanje Srebrenice, već u "pitanje genocida"."Srebrenica nije dvorište Srbije, već dvorište Bosne. Gde god se dogodi genocid, zdravorazumska politika mora da ga osudi. Svejedno da li se dogodio u Ruandi, ili na Balkanu", naveo je Đukanović.On je, komentarišući političku krizu unutar parlamentrane većine koja je esklalirala usvajanjem Rezolucije i smenjivanjem ministra pravde koji je relativizovao genocid u Srebrenici, rekao da bi eventualnim padom Vlade moglo da dođe do izbora nove ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Đukanović: Srpski zvaničnici manilupišu pričom o Rezoluciji o Srebrenici

Izvor: Danas, 21.Jun.2021

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je danas da izjave zvaničnika Srbije o tome što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o genocidu u Srebrenici "nisu ništa novo" i da su to"manipulacije".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.