Đukanović: Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmenu zakona

Izvor: RTS, 20.Feb.2020, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmenu zakona

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da država Crna Gora usvajanjem i primenom Zakona o slobodi veroispovesti i pravnom položaju verskih zajednica brani svoj građanski koncept.
Milo Đukanović je rekao da nije čuo nijedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji, kako kaže, ponavlja SPC da je "narod >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na ulicama".

"To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama", rekao je Đukanović, analizirajući aktuelnu političku situaciju na sjednici Glavnog odbora DPS-a.
Naglasio je da je Zakon dugo i temeljno pripreman, te da ne postoji nijedan objektivan razlog ni za njegovu izmenu ni za njegovo povlačenje, a vlast, kaže, i dalje ostaje otvorena za dijalog.
Đukanović je istakao da je protivljenje Zakonu "posljednja politička bitka" koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vek, suprotno od, kako kaže, evropskih vrednosti i životnog standarda.
"Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama", zaključio je Đukanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đukanović: Nisam čuo ni jedan valjan argument SPC

Izvor: B92, 20.Feb.2020

Podgorica -- Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmenu ni za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti, rekao je predsednik Crne Gore, Milo Đukanović...On dodao da je protivljenje tom aktu zapravo poslednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.