Ročište održano bez Velje Ilića

Izvor: B92, 08.Feb.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ročište održano bez Velje Ilića

Novi Sad -- Sudski proces u kome u parničnom postupku novinar Vladimir Ješić tuži lidera Nove Srbije Velimira Ilića nastavljen je iako se tuženi Ilić nije pojavio.

Ročištu nije prisustvovao ni Ilićev advokat, koji je telegramom obavestio sud da zbog vremenskih prilika nije u mogućnosti da dođe na suđenje, te je zatražio da se ročište odloži.

Međutim, sudija Nataša Dačić je proverom kod Auto-moto saveza Srbije utvrdila da je putni pravac Užice - Čačak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - Novi Sad prohodan, pa je odbila zahtev o odlaganju ročišta.

Ješićevi zastupnici kazali su da je Velimir Ilić danas viđen u Beogradu i da ga je jedna nacionalna televizija snimila kamerom.

Danas su svedočili veštaci, koji su kazali da je Ilić Ješiću naneo lakše telesne povrede kada je nasrnuo na njega i šutnuo ga prilikom snimanja intervjua 2003. godine.

Svedočio je i nekadašnji novinar novosadske televizije "Apolo" Goran Trajkovski, koji je potvrdio navode iz tužbe i izrazio zabrinutost da se Ješiću i danas može "nešto desiti" od strane "Ilićevih ljudi".

Vladimir Ješić je nakon ročišta rekao novinarima da današnji Ilićev postupak još jednom pokazuje svu njegovu "bahatost" i izrazio nadu da će pravda, "iako spora", ipak biti zadovoljena.

"Nadam se da će Ilić biti kažnjen kako se više ne bi ponovilo to što je učinio novinaru na radnom zadatku", rekao je Ješić.

Novo ročište zakazano je za 5. mart, kada bi odbranu trebalo da iznese Velimir Ilić.

Ješić je Ilića tužio i zatražio odštetu jer ga je na snimanju intervjua za televiziju "Apolo" 2003. godine šutnuo nogom, izvređao, ispsovao i pokušao fizički da na njega nasrne.

Ješićevi pravni zastupnici su novinarima kazali da je pravosuđe omogućilo Velimiru Iliću da uloži žalbu na presudu tri godine pošto je Opštinski sud u Novom Sadu 2006. godine pravosnažno presudio da Ilić Ješiću treba da isplati odštetu od devet i po miliona dinara.

Izrazili su čuđenje i upitali kako je Ilićeva žalba iz 2009. godine mogla biti usvojena, kada su svi žalbeni rokovi istekli.

Podsetili su da je Ješić protiv Ilića podneo i krivičnu prijavu, ali se Ilić pozvao na poslanički imunitet i tako "izbegao" suđenje.

Oni su podsetili da je nasilnik koji je Ilića napao pretprošle godine na ulici u Beogradu vrlo brzo potom uhapšen a kasnije i osuđen na dve godine zatvora.
Pogledaj vesti o: Milan Stanković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velimir Ilić nije došao na suđenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012

NOVI SAD -..Sudski proces u kome u parničnom postupku novinar Vladimir Ješić tuži lidera Nove Srbije Velimira Ilića nastavljen je danas pred sudijom Višeg suda u Novom Sadu, Natašom Dačić, iako se tuženi Ilić nije pojavio...Ročištu nije prisustvovao ni Ilićev advokat, koji je telegramom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Velimir Ilić zbog snega nije došao na suđenje za napad na novinara

Izvor: Blic, 08.Feb.2012

Suđenje predsedniku Nove Srbije Velimiru Iliću, po tužbi novinara Vladimira Ješića, nastavljeno je danas pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, iako se na ročištu nisu pojavili ni Ilić ni njegovi pravni zastupnici. ..Oni su sudu poslali telegram u kojem ga obaveštavaju da nisu u mogućnosti da dođu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.