U nedelju počinje festival BUNT

Izvor: Beta, 08.Nov.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nedelju počinje festival BUNT

Festival Beogradska Umetnička Nova Teritorija (BUNT) će biti otvoren u nedelju, 10. novembra, koncertom koji je posvećen godišnjicama naših kompozitora Ludmile Frajt (100 godina od rodjenja) i Enrika Josifa (95 godina od rodjenja), a potom sledi program "Novo i staro" koji kombinuje baroknu i savremenu muziku za flautu i čembalo (Simonida Rodić i Milan Popović).Pre svečanog otvaranja ovogodišnjeg, sedmog po redu BUNT-a, na promenadnom koncertu u Kolarcu biće izveden program za tri vilolončela gde će nastupiti tri generacije violončelista, Sandra Belić, Nemanja Stanković i Vuk Ovaskainen.Sledeći dani festivala rezervisani su za majstorsku radionicu operske dive iz Slovenije i Austrije Marjane Lipovšek (14—17. novembar) koja će biti završena koncertom polaznika, u Muzičkoj galeriji Kolarca.Inkluzivni program "Zajedno" za osobe sa autizmom ovoga puta je posvećen dečjim pesmama Radoslava Graića i biće održan u nedelju, 17. novembra, u Sali KUD "Lola". Sledi promocija monografije posvećene operi "Pop Ćira i pop Spira" akademika Dejana Despića (19. novembra, sala UKS).BUNT se završava sa nekoliko raznovrsno osmišljenih koncerata u sali KUD "Lola". Pijanistkinja Nataša Penezić odsviraće program koji je nazvala "Insekti i ptice" (subota, 23. novembar), ansambl mladih umetnika "Flautino Lola klasik" će, pod rukovodstvom Ljubiše Jovanovića, odsvirati značajan deo Bahove "Umetnosti fuge", a operska umetnica ...
Pogledaj vesti o: Milan Stanković

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Muzičkim BUNT-om protiv poslušnog društva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Nov.2019, 11:24

Kultura je uvek pobuna, pod ovim geslom u Beogradu će se od 10. do 26. novembra održati sedmi po redu muzički festival BUNT (Beogradska umetnička nova teritorija).

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.